Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Близько 44% нових підприємств по приготуванню їжі «на виніс», які розпочали свою діяльність з часу першого локдауну, відкрилися прямо вдома. Таку тенденцію помітило Агентство з харчових стандартів (FSA) Великобританії, проаналізувавши дані нової централізованої системи онлайн-реєстрації.

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві органи влади повідомлять зведені дані за фінансовий рік. Проте навіть попередня інформація насторожує.

FSA занепокоєне, що подібні виробництва можуть не дотримуватися всіх гігієнічних стандартів по приготуванню їжі. Від приготування курочки гриль до коптіння лососів – шеф-повари, які втратили роботу через COVID-19, та звичайні люди готують абсолютно все.

«Маленькі харчові компанії з’являються, як гриби», – говорить Джулі Барратт з Інституту охорони навколишнього середовища (CIEH).

Часто вони навіть не реєструють свою діяльність. «Люди плутають приготування їжі вдома з кейтерінгом. «О, моя мама добре готує» – і вирішують заробити на цьому, продаючи їжу через Whatsapp, Instagram чи Nextdoor», – додає вона.

Водночас харчові інспектори не в силах справитися навіть з офіційно зареєстрованим бізнесом. По-перше, нових підприємств надто багато. По-друге, якщо це приватна адреса, про перевірку необхідно попередити за 24 години. Ефект несподіванки втрачається.

Кількість нових підприємств, які реєструються щотижня

Щоб якось справитися з неймовірною кількістю інспекцій, службовці вдаються до перевірок через відеозв’язок. Проте цей канал не надто ефективний: таким чином можна перевірити наявність раковини для миття рук, але не вичерпані терміни придатності харчових продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують...

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози...

«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю...

Вибір редактора
В продовження теми