Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Близько 44% нових підприємств по приготуванню їжі «на виніс», які розпочали свою діяльність з часу першого локдауну, відкрилися прямо вдома. Таку тенденцію помітило Агентство з харчових стандартів (FSA) Великобританії, проаналізувавши дані нової централізованої системи онлайн-реєстрації.

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві органи влади повідомлять зведені дані за фінансовий рік. Проте навіть попередня інформація насторожує.

FSA занепокоєне, що подібні виробництва можуть не дотримуватися всіх гігієнічних стандартів по приготуванню їжі. Від приготування курочки гриль до коптіння лососів – шеф-повари, які втратили роботу через COVID-19, та звичайні люди готують абсолютно все.

«Маленькі харчові компанії з’являються, як гриби», – говорить Джулі Барратт з Інституту охорони навколишнього середовища (CIEH).

Часто вони навіть не реєструють свою діяльність. «Люди плутають приготування їжі вдома з кейтерінгом. «О, моя мама добре готує» – і вирішують заробити на цьому, продаючи їжу через Whatsapp, Instagram чи Nextdoor», – додає вона.

Водночас харчові інспектори не в силах справитися навіть з офіційно зареєстрованим бізнесом. По-перше, нових підприємств надто багато. По-друге, якщо це приватна адреса, про перевірку необхідно попередити за 24 години. Ефект несподіванки втрачається.

Кількість нових підприємств, які реєструються щотижня

Щоб якось справитися з неймовірною кількістю інспекцій, службовці вдаються до перевірок через відеозв’язок. Проте цей канал не надто ефективний: таким чином можна перевірити наявність раковини для миття рук, але не вичерпані терміни придатності харчових продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.Наразі більшість стартапів...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію –...

Що їсти взимку: найкорисніші страви та продукти на сезон

Зимове харчування: що їсти дітям та дорослимТеплий суп. Одна з найзручніших зимових страв для організму. Але уникайте супів...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють...

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною...

Кава з лаймом. Концептуаліст Худо про нові ресторани, карантинну доставку та інстаграмну люстру

NEWFOOD поспілкувався зі співзасновником холдингу Андрієм Худо про нові...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому...

Вибір редактора
В продовження теми