Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Близько 44% нових підприємств по приготуванню їжі «на виніс», які розпочали свою діяльність з часу першого локдауну, відкрилися прямо вдома. Таку тенденцію помітило Агентство з харчових стандартів (FSA) Великобританії, проаналізувавши дані нової централізованої системи онлайн-реєстрації.

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві органи влади повідомлять зведені дані за фінансовий рік. Проте навіть попередня інформація насторожує.

FSA занепокоєне, що подібні виробництва можуть не дотримуватися всіх гігієнічних стандартів по приготуванню їжі. Від приготування курочки гриль до коптіння лососів – шеф-повари, які втратили роботу через COVID-19, та звичайні люди готують абсолютно все.

«Маленькі харчові компанії з’являються, як гриби», – говорить Джулі Барратт з Інституту охорони навколишнього середовища (CIEH).

Часто вони навіть не реєструють свою діяльність. «Люди плутають приготування їжі вдома з кейтерінгом. «О, моя мама добре готує» – і вирішують заробити на цьому, продаючи їжу через Whatsapp, Instagram чи Nextdoor», – додає вона.

Водночас харчові інспектори не в силах справитися навіть з офіційно зареєстрованим бізнесом. По-перше, нових підприємств надто багато. По-друге, якщо це приватна адреса, про перевірку необхідно попередити за 24 години. Ефект несподіванки втрачається.

Кількість нових підприємств, які реєструються щотижня

Щоб якось справитися з неймовірною кількістю інспекцій, службовці вдаються до перевірок через відеозв’язок. Проте цей канал не надто ефективний: таким чином можна перевірити наявність раковини для миття рук, але не вичерпані терміни придатності харчових продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Івано-Франківська сироварня варить унікальні сири з чорнилами каракатиці

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні....

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши в першій половині 2022 року новий центр досліджень і розробок...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та...

Новинка для напоїв: підсолоджувач з африканських ягід готовий вийти на ринок

Компанія Roquette, яка виробляє рослинні інгредієнти, та її німецький...

Вибір редактора
В продовження теми