Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

До 2050 року рослинні альтернативи стануть справжніми конкурентами фермерському м’ясу. Технології виробництва удосконаляться, а вартість стане в рази демократичнішою.

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими, що кожен зможе вирощувати м’ясо вдома.

Спільнота, яка базується поза Токіо, прагне донести науку про культивоване м’ясо до мас, і активно цим займається.

Shojin DIY Meat Community скромно стартувала з однієї людини, яка мала з обладнання домашню чашку Петрі та запліднене куряче яйце. Зараз вона перетворилася на активну інтернет-ком’юніті, що об’єднує приблизно 30 ентузіастів у сфері синтезу біологічних клітин.

Ентузіасти активно обговорюють своє доморощене м’ясо та проводять безліч суміжних експериментів.

Поки що вони потребують чимало затрат на технологічний процес. Наприклад, сироватка, в якій росте м’язова тканини, є досить дорогою.

Згідно прогнозу британської мережі супермаркетів Sainsbury, до 2050 року багато чого зміниться у цьому сегменті. Але такі публічні дослідження клітинного сільського господарства можуть стати справжнім фундаментом для постіндустріальної біоекономіки.

Замість того, щоб купити м’ясну вирізку у супермаркеті, споживачі цілком зможуть виростити її самостійно. Аналогічно вони зможуть отримати рибу, яйця, молоко або желатин.

«Клітинний білок може стати інструментом, який допоможе нам подолати потребу у білковій їжі для зростаючого населення планети», — вважають у Sainsbury.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket планує стартувати роботу в 2021 році.«‎Ми віримо, що країна тюльпанів...

Вчені вперше надрукували товсте філе лабораторного окуня, на черзі – сліпі тести

Спочатку дослідники створювали тонкі скибочки сашимі, але завдяки подальшому розвитку технології їм вдалося виготовити філе завтовшки до шести сантиметрів. Філе...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить шість нових позицій для тих, хто споживає виключно рослинну їжу.«Ми...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста,...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Burger King поклала у сендвічі рослинні котлети від гіганта веганського ринку

Цей крок відбувся після нещодавнього запуску двох додаткових пунктів...

Вибір редактора
В продовження теми