Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Після чотирьох років розробок французький виробник Bridor запускає виробництво мультиволоконного хліба. Продукт l'Amibiote – це результат закваски, яка складається з семи рослинних волокон.

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних та екологічних досліджень.

Дослідження показали, що клітковина – неймовірно важлива частина раціону.

Одна з проблем – отримувати її з продуктів, які люди споживають щодня. Компанія створила асортимент хліба зі збагаченим волокном, який можна їсти в будь-який час доби. Це спростило питання включення різноманітних харчових волокон у раціон.

Унікальний рецепт виробництва складається з семи рослинних волокон, відібраних Жоелем Доре, з врахуванням позитивного впливу на здоров’я. Харчові якості продукту сприяють зниженню рівня холестерину завдяки дії бета-глюканів.

Продукт випускають в класичному форматі багета, у двох варіантах: Amibiote і Amibiote з злаками та насінням. Багет можна легко додати до раціону, щоб замінити щоденну випічку. Він також є в формі буханки та може бути адаптований до іншого формату за замовленням.

Bridor в жовтні 2019 року спільно з Центром дослідження в областях харчування людини провела клінічне дослідження, щоб оцінити переваги нового хліба зі збагаченим волокном. Наукове дослідження показало переконливі результати в ефективності його вживання.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter), випуск обмеженого тиражу включатиме тріо ароматів, натхненних приправами для смаженої...

Виробники альтернативних морепродуктів за півроку отримали рекордні $116 млн — на ринку стає гаряче

Як свідчать дані нового звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI), у 2020 р. продажі альтернативних морепродуктів, отриманих...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й усе більше приваблюють як основа для нових, екологічних та стійких...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Вибір редактора
В продовження теми