Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних та екологічних досліджень.
Дослідження показали, що клітковина – неймовірно важлива частина раціону.
Одна з проблем – отримувати її з продуктів, які люди споживають щодня. Компанія створила асортимент хліба зі збагаченим волокном, який можна їсти в будь-який час доби. Це спростило питання включення різноманітних харчових волокон у раціон.
Унікальний рецепт виробництва складається з семи рослинних волокон, відібраних Жоелем Доре, з врахуванням позитивного впливу на здоров’я. Харчові якості продукту сприяють зниженню рівня холестерину завдяки дії бета-глюканів.
Продукт випускають в класичному форматі багета, у двох варіантах: Amibiote і Amibiote з злаками та насінням. Багет можна легко додати до раціону, щоб замінити щоденну випічку. Він також є в формі буханки та може бути адаптований до іншого формату за замовленням.
Bridor в жовтні 2019 року спільно з Центром дослідження в областях харчування людини провела клінічне дослідження, щоб оцінити переваги нового хліба зі збагаченим волокном. Наукове дослідження показало переконливі результати в ефективності його вживання.