Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

spot_img

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для виготовлення рослинних яєчних білків.

Це ідентичний продукт тому, який міститься в яйцях тваринного походження. 

Виготовляють його завдяки процесу точного бродіння, під час якого змішуються два інгредієнти: цукор та дріжджі. Компанія використовує «передові технології інженерії та ферментації» для вибіркового вирощування «ідеального штаму» дріжджів. 

«Чи це яєчний білок для випікання, екологічно чисті антимікробні засоби, чи чистий білок. Наш процес може зробити все, що завгодно», – заявляють у компанії.

Вони працюють над тим, щоб підірвати традиційний ринок яєць, розробляючи інгредієнти для спортивного харчування, випічки та інших промислових потреб. У кулінарному просторі компанія успішно використовує свої інгредієнти для приготування веганських безе, млинців та альтернативної яєчні.

Спочатку планують працювати на ринку Північної Америки. За словами Ранджана Патнаїка – головного директора з технологій, стартап має намір комерціалізуватися в Європі.

За даними Future Market Insights, очікується, що світовий ринок замінників інгредієнтів яєць покаже середньорічний темп росту 5,8% з 2019 до 2026 рр. Очікувана вартість через п’ять років – $1,53 млрд.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів,...

Печиво з нового сорту арахісу лікує алергію. Його розробляли 7 років

Печиво з такого арахісу можна успішно використовувати для лікування дітей з алергією на арахіс, вони можуть споживати його практично...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.Захід став першою офіційною дегустацією...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Експерти компанії «Перемога коноплі» розробили власну формулу альтернативного м’яса

Компанія з Кентуккі вважає, що лід у цьому напрямку...

Українці варять пиво з ароматом свіжоспеченого хліба та витримують дикий саур у дубових бочках

Пиво випущено у лімітованій версії, розповідають у компанії. “Хліб”...

Вибір редактора
В продовження теми