У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану курятину, навесні відкриється промисловий інноваційний центр по виробництву рослинного м’яса – The Protein Innovation Centre (PIC).
Експериментальний центр задля прискорення розвитку альтернативних рослинних продуктів запускають виробник промислового обладнання Bühler і Givaudan – найбільший у світі виробник ароматизаторів (обидві – Швейцарія).
Законодавчим нововведенням Сінгапур уже переманив до себе міжнародні стартапи, такі як Eat Just, Perfect Day та інші. Тепер місто-держава стане їхньою регіональною базою.
Будівництво пілотного заводу триває, запуск запланований до квітня 2021 р.
Діяльність PIC першочергово буде спрямована на збільшення кількості рослинної продукції в азійській кухні, диверсифікацію ланцюгів постачання, а також дослідження нової сировини з усієї Південно-Східної Азії, говорить Домінік Кулл, голова відділу технологій компанії Bühler.
В знак визнання численних обмежень на поїздки, пов’язаних з пандемією, PIC оснастили передовими технологіями відеозв’язку, так що важливу роботу по розробці продуктів і освітні курси можна буде проводити віддалено.
«Принаймні перші кілька місяців працюватимемо по гібридній моделі, коли один або два представника компанії-клієнта поїдуть в Сінгапур особисто, а решта делегації спостерігатиме за процесом на відстані», – сказав Кулл.