Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові параметри, щоб спланувати святкову вечерю. Кількість осіб – 7, у сестри – непереносимість глютену, брат та бабуся з дідусем полюбляють італійські страви. І запланувати для старших дієту MIND – призначену для запобігання деменції та втрат функції мозку з віком.

Посміхаючись, вона додає веганську дієту тата, який насправді таємно воліє з’їсти смажений стейк.

Додаток попереджає її про те, що замовлення зроблено в місцевому супермаркеті, і його можна буде зібрати сьогодні о 13:00.

Так, за очікуваннями компанії Sainsbury, другої за величиною мережі супермаркетів у Великобританії, буде виглядати споживацька поведінка у 2025 році.

Sainsbury акцентує відразу на декількох тенденціях, які чекають ринок в найближчі п’ять років.

Перш за все, споживачі все частіше обиратимуть рослинну їжу. Дехто тяжітиме до флекситаріанства – максимального зменшення вживання тваринного м’яса, але не повної відмови від нього.

Очікується, що до 2025 року вегетаріанці та вегани становитимуть чверть британців, а на флекситаристів доводитиметься практично половина всіх споживачів у країні.

У зв’язку з цим ринок альтернативної білкової їжі виросте щонайменше на 25%.

Дуже популярною буде гідропоніка, адже вона потребує вдвічі менше місця та не залежить від клімату. Таке виробництво можна розмістити скрізь, навіть в самому супермаркеті.

«Гідропоніка може здійснити революцію у споживанні, адже це означає їсти по-справжньому свіжу їжу», – говорять в Sainsbury.

Приміром, гідропонні системи німецької технологічної компанії InFarm уже присутні у 137 ресторанах та магазинах по всій Європі.

І звісно, продовжиться розвиток стартапів, які пропонують складну інноваційну їжу – м’ясо, культивоване з грибів, молоко з водоростей, продукти харчування зі вмістом білку комах.

Не менш важливим стане пошук різноманіття інгридієнтів.

За оцінками Sainsbury, на сьогодні 75% їжі у світі дають 12 культур та 5 тварин. Дві третини рослинної їжі забезпечують чотири культури – кукуруза, соя, рис та пшениця.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Foodtech is the staff of life. How to make bread not only cheap but healthy — со-owner of HD-group Borys Shestopalov

Our company, HD Group, is an expert in the baked goods industry. Seven of our facilities produce around 180,000...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих рослинних білків і культивованого свинячого жиру Mission Barns.Mission Barns культивує...

Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють...

У Львові виготовляють унікальне морозиво – з кропом, креветками та беконом

Виробництво Ice Cream Shop заснував колишній фінансист Назар Захарій....

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Вибір редактора
В продовження теми