Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Глобальний переробник тропічних фруктів Frutco і постачальник рослинних інгредієнтів Fooditive об'єдналися для боротьби з харчовими відходами з новою лінією підсолоджувачів в Європі на основі бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним із побічних продуктів цього виробництва стануть фруктові екстракти та підсолоджувачі. Сировиною для цих продуктів стануть залишки бананів та тропічних фруктів.

Продукт позиціонуватиметься як екологічно чистий підсолоджувач, корисний для здоров’я та усуватиме викиди вуглецю з ланцюжка поставок.

Як повідомив представник Frutco, новий підсолоджувач стане стовідсотковою заміною цукру за рахунок його високих функціональних властивостей. До того, ж він може застосовуватися у молочних продуктах, шоколаді та напоях.

Завод використовуватиме технологію Fooditive, яка дозволяє переробляти залишки фруктів і овочів, відходи харчової промисловості, а також непродовольчі культури, вирощені на малопродуктивних землях. Банановий підсолоджувач стане більш якісним замінником цукру та забезпечить функціональність, смак і необхідну норму клітковини.

Проект стартував у в січні 2021 року. Зазначається, що завод почне виробництво в середині 2022 року.

«Хоча підсолоджувач ще не затверджений в якості харчового інгредієнта, якість продукту і вартість виробництва дуже багатообіцяючі», — говорить представник Frutco.

Примітно, що на заводі буде використовуватися процес безперервної ферментації для виробництва підсолоджувачів і функціональних інгредієнтів. За словами представника Frutco, цей «новаторський» метод може підвищити виробництво при зниженні об’єму необхідних дріжджів.

Використання безперервної ферментації зазвичай здійснюється за допомогою системи рециркуляції дріжджів і будь-якої системи екстракції, яка відокремлює етанол від дріжджів. Цей процес дозволяє виробляти дуже великі обсяги підсолоджувача щодня, на відміну від періодичної ферментації.

Крім того, процес бродіння був адаптований і для побічних продуктів із яблука. Кінцевим продуктом є новий харчовий інгредієнт, що зустрічається в природних умовах, з функціональною клітковиною (ред. —  «чиста» клітковина, яка використовується, як правило, не в якості самостійної їжі, а для збагачення різних продуктів) і некалорійними властивостями підсолоджувача.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Трохи технологій і багато творчості: якими будуть успішні ресторани майбутнього

Мінімізація точок дотику у приміщенні між людьми вимагатиме трохи технологій та багато творчості.У 2021 та наступних роках ресторани прагнутимуть...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад какао, використовуючи інші харчові матеріали.Вихідними інгредієнтами для створення лабораторного шоколаду...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію –...

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Вибір редактора
В продовження теми