Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Німецька компанія Bühler випустила PolyCool 1000 — високоефективну охолоджувальну матрицю, яка разом з екструдером може створювати волокнисті текстури для рослинного м’яса чи риби.

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане ефективним рішенням для задоволення швидкозростаючого попиту на рослинні білкові замінники.

«Завдяки PolyCool 1000 можна налагодити високопотужне виробництво, зменшити витрати та зробити замінники м’яса більш доступними», — каже Крістоф Фогель, керівник відділу білків та інгредієнтів у Bühler.

Охолоджувальні штампи інноваційного обладнання працюють за технологією екструзії, щоб створити текстури, які дуже нагадують традиційне тваринне м’ясо.

Екструзія — універсальний процес, який можна застосовувати до широкого спектра рослинної сировини для створення продуктів, що імітують м’ясо по структурі волокон, кольору та смаку.

Невід’ємною частиною процесу є охолоджувальна плашка. Саме вона допомагає досягти необхідної структури «м’яса».

PolyCool 1000 може переробляти сою, бобові, культури та побічні відходи — як то відпрацьована сировина з пивоварень, мікроводорості тощо.

Продуктивність обладнання сягає 1000 кг на годину.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси власноручно.  Говорять, що на це знадобилося чимало інвестицій та ще...

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та аміак, які є показниками «псування». Сучасні стандарти ідентифікації свіжості риби...

Кава з насіння фініків — виробник альтернативної кави випустив свій новий продукт

Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022 року поповнить асортимент двома новими смаками, створеними з насіння фініків...

Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв за свою 150-річну історію.У компанії говорять, що все почалося у...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Вибір редактора
В продовження теми