Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Німецька компанія Bühler випустила PolyCool 1000 — високоефективну охолоджувальну матрицю, яка разом з екструдером може створювати волокнисті текстури для рослинного м’яса чи риби.

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане ефективним рішенням для задоволення швидкозростаючого попиту на рослинні білкові замінники.

«Завдяки PolyCool 1000 можна налагодити високопотужне виробництво, зменшити витрати та зробити замінники м’яса більш доступними», — каже Крістоф Фогель, керівник відділу білків та інгредієнтів у Bühler.

Охолоджувальні штампи інноваційного обладнання працюють за технологією екструзії, щоб створити текстури, які дуже нагадують традиційне тваринне м’ясо.

Екструзія — універсальний процес, який можна застосовувати до широкого спектра рослинної сировини для створення продуктів, що імітують м’ясо по структурі волокон, кольору та смаку.

Невід’ємною частиною процесу є охолоджувальна плашка. Саме вона допомагає досягти необхідної структури «м’яса».

PolyCool 1000 може переробляти сою, бобові, культури та побічні відходи — як то відпрацьована сировина з пивоварень, мікроводорості тощо.

Продуктивність обладнання сягає 1000 кг на годину.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пірнути за обідом. ТОП-5 переваг морських овочів як їжі майбутнього

Ресторани, заклади громадського харчування та магазини спеціалізованої здорової їжі проявляють великий інтерес до морських овочів, оскільки споживачі усвідомили їх...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство, де вирощує зернові, олійні, а також платнації сировини для виробництва...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок...

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому,...

Вибір редактора
В продовження теми