Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Трирічний стартап Pairwise залучив $90 млн на розробку та виведення на ринок фруктів і овочів з поліпшеними смаковими якостями, збільшеним терміном зберігання, покращеною врожайністю та зручністю збирання.

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company.

Також долучилася компанія Bayer, яка досі профінансувала Pairwise на $25 млн.

Pairwise поліпшує властивості фруктів та овочів за домогою CRISPR та інших способів редагування генів. Це набагато швидше і дешевше, ніж традиційні методи селекції.

Перш ніж розширитися на весь ринок, стартап обрав для себе кілька товарних категорій. Зараз Pairwise використовує CRISPR для зміни ДНК, щоб видалити гіркоту із зелені, насіння з зовнішньої сторони ожини та кісточки з вишень.

Поліпшена зелень вийде на ринок у 2022 році. Для плодів та ягід знадобиться більше часу, адже до старту плодоношення кущі та дерева ростимуть кілька років.

Ожину без кісточок Райан Репп, керівник відділу відкриття продуктів, обіцяє представити ринку у 2023-му. Вишню — пізніше.

До слова, раннє редагування генів викликало широку критику за занадто велику таємничість цього процесу для громадськості. Споживачів досі турбує потенційний вплив на здоров’я від споживання таких харчів. Тож майбутній успіх CRISPR залежатиме від прозорості таких компаній як Pairwise.

«Доки ми дотримуємося своїх цінностей — прозорості та відкритості — споживачі любитимуть нас за це», — вважає Репп.

Джерела: Fooddive та Businesswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Сімейна пивоварня з великою історією запустила пиво із макаронів

Цього місяця на полицях магазинів з'являться Pale Ale (4.7% abv), IPA (5.0% abv) та Vienna Lager (4.2% abv), які...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto Group, на ринок будуть представлені місячні торти та сендвічі з...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі,...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Вибір редактора
В продовження теми