Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Корпорація Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом Aleph Farm невдовзі запропонує японцям до столу цільном’язові стейки, вирощені в лабораторних умовах.

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий підрозділ здобув неабиякий досвід у біотехнологічних процесах, фірмовому виробництві продуктів харчування та місцевих каналах збуту в Японії.

Рослинне м’ясо виготовляється на пілотному заводі BioFarm. Його повноцінний запуск запланований на кінець 2022 року.

Окрім Японії іншим цільовим ринком для інноваційного продукту стане Сінгапур.

Зараз компанії працюють над адаптацією яловичини Aleph — вирощуваної в культиваторах із клітин живих тварин, що не містять ГМО.

«Адаптація полягає в досягненні потрібного смаку та узгодженні деяких нюансів з японськими споживачами й контролюючими огранами», — розповідає Дідьє Тубія, співзасновник та генеральний директор Aleph Farms.

Проте додає, що регулятори заохочують інновації. Прозорий діалог з ними почався ще на ранніх стадіях розвитку стартапу.

До слова, комерціалізація клітинного стейку розпочалася у листопаді минулого року, разом з першим етапом будівницвта заводу BioFarm. Згодом компанія перенесе виробництво на власну платформу, призначену для масового вирощування м’яса.

Досі стартап експериментував з вирощуванням клітинного м’яса на Міжнародній космічній станції, за 338 км від природних ресурсів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.З кожного...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію стартапу Caper. Покупці сканують штрих-код товарів, які вони розміщують у...

Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим харчовим цінностям та відмінним адаптаційним здібностям до різних кліматичних умов,...

Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Стартап планує заробити мільярд на печиві, яке готується 25 секунд

Щоб отримати свіже печиво, заготовки необхідно помістити на короткий...

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

«Це» створило коктейльні ковбаски та шматочки «не бекону» з рослин

Продукт є одним із трьох у новій літній лінійці....

Вибір редактора
В продовження теми