Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Корпорація Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом Aleph Farm невдовзі запропонує японцям до столу цільном’язові стейки, вирощені в лабораторних умовах.

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий підрозділ здобув неабиякий досвід у біотехнологічних процесах, фірмовому виробництві продуктів харчування та місцевих каналах збуту в Японії.

Рослинне м’ясо виготовляється на пілотному заводі BioFarm. Його повноцінний запуск запланований на кінець 2022 року.

Окрім Японії іншим цільовим ринком для інноваційного продукту стане Сінгапур.

Зараз компанії працюють над адаптацією яловичини Aleph — вирощуваної в культиваторах із клітин живих тварин, що не містять ГМО.

«Адаптація полягає в досягненні потрібного смаку та узгодженні деяких нюансів з японськими споживачами й контролюючими огранами», — розповідає Дідьє Тубія, співзасновник та генеральний директор Aleph Farms.

Проте додає, що регулятори заохочують інновації. Прозорий діалог з ними почався ще на ранніх стадіях розвитку стартапу.

До слова, комерціалізація клітинного стейку розпочалася у листопаді минулого року, разом з першим етапом будівницвта заводу BioFarm. Згодом компанія перенесе виробництво на власну платформу, призначену для масового вирощування м’яса.

Досі стартап експериментував з вирощуванням клітинного м’яса на Міжнародній космічній станції, за 338 км від природних ресурсів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів і напоїв, говорить Наташа Д'Соузо, віцепрезидент зі смаків і досвіду...

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який доповнюється м'якою консистенцією морозива. Цей новий смак став чудовим доповненням...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz Ukraine, придбавши близько 20% компанії. Контроль за Foodz залишився у...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з пробіотиками. Обидва напої мають чудовий смак та відтепер є корисними...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів....

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми