Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує ринку нову харчову добавку у вигляді капсул — високобілковий порошок, виготовлений із залишків овочів та фруктів.

Доктор Ерік Хілтон, виконавчий директор компанії, придумав ідею інноваційного продукту після того, як дослідив обсяги відходів, що утворюються харчовою промисловістю.

Приміром, ЄС споживає лише 54 відсотки того, що вирощують фермери для їжі.

ЄС споживає лише 54 відсотки того, що вирощують фермери для їжі

Лінкольншир — графство, де базується Nutrapharma — вирощує 30% англійських свіжих овочів. Це центр національного виробництва капусти, багатої на поживні речовини. Але її стебла та листя часто викидають.

Взявши справу у свої руки, Хілтон заснував пілотне дослідження у співпраці шотландськими фермерами. Застосуваши новий процес сушіння з використанням методів подрібнення капустяних залишків, Nutrapharma розробила смачний порошкоподібний концентрат з високою харчовою цінністю.

«Попередній аналіз вражає — деякі зразки містять більше протеїну, ніж білкові концентрати тваринного»,— говорить Хілтон.

деякі зразки містять більше протеїну, ніж білкові концентрати

Nutrapharma вважає, що новий продукт має широкі можливості застосування виробництві спортивного харчування чи інших добавок з «етичними аспектами».

Для повного аналізу харчового порошку компанія отримала грант в рамках ділової програми UK SPRINT, яка займається космічними дослідженнями та інноваціями у сфері технологій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Датська компанія створила морозиво з пліснявим сиром та рослиною, яку запилюють кажани

Такі тенденції окреслив Хайді Кнудсен, менеджер з маркетингу компанії Lactosan, що має досвід у цій сфері по всьому світу.Lactosan...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку зосереджувався на дистильованій воді без запаху з додаванням електролітів. Згодом розширився...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів,...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

23 нові компанії почали культивувати м’ясо. Інвестиції б’ють рекорди

Всього вирощуванням м'ясних культур займається 76 компаній — на...

Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли...

Вибір редактора
В продовження теми