У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

У Biomedics розробили новий спосіб лабораторного вирощування м’яса – цільними шматками з прошарками жиру.

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше природного смаку та текстури, ніж в інших альтернативах.

До цього «м’ясо з пробірки» більше було схоже на фарш. Так говорить Раві Селваганапаті, дослідник Школи біомедичної інженерії університету Макмастера в Канаді.

З допомогою колеги – Аліреза Шахін-Шамсабаді – він розробив інноваційний спосіб виготовлення м’яса. Процес передбачає поєднання листів м’язових і жирових клітин, разом вирощених в лабораторних умовах.

Це схоже на спосіб, який застосовують для вирощування тканини у трансплантології.

«Ми зосередилися на методі, коли самі клітини створюють волокнисту структуру, формуючи мікрофібри. Вони зливаються одна з одною і напряму вводять жирові клітини в тканину, щоб на них впливали м’язові клітини і виробляли правильний набір молекул жиру. Так утворюється смак», – каже Сельгавагапаті.

Шари можна скласти в цільний шматок будь-якої товщини, пояснив науковець, і «налаштувати» на виробництво жирності та мармуровості.

«Споживачі зможуть купувати м’ясо з будь-яким відсотком жиру, який їм подобається. Це як і з молоком», – зазначив він.

За словами науковця, немає підстав думати, що одна і та ж технологія не буде працювати для вирощування яловичини, свинини або курки. Модель добре підходить для великого виробництва.

Новий стартап направлений на забезпечення традиційних м’ясних компаній в Європі і північній Америці.

«Що стосується виготовлення на замовлення, ми організуємо бізнес, спрямований для споживачів», – сказав він.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та текстури м'яких шоколадних виробів, забезпечуючи при цьому економічну вигоду.Какао-масло традиційно...

Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані від більш ніж 24 тис. дорослих американців у...

Стартап з виробництва яєчних чіпсів знайшов інвестора-мільярдера

Інвестор уже розпочав співпрацю з засновниками стартапу Ніком Гамбургером та Заком Шрайєром, щоб випустити у широкий загал новий суперфуд...

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та виготовляється трудомістким дводенним процесом, який передають у сім’ях поколіннями.Між груднем...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

П’ятірка м’ясо-молочних компаній псує атмосферу більше, ніж нафтові гіганти. Дослідження

П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS,...

Вибір редактора
В продовження теми