У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

У Biomedics розробили новий спосіб лабораторного вирощування м’яса – цільними шматками з прошарками жиру.

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше природного смаку та текстури, ніж в інших альтернативах.

До цього «м’ясо з пробірки» більше було схоже на фарш. Так говорить Раві Селваганапаті, дослідник Школи біомедичної інженерії університету Макмастера в Канаді.

З допомогою колеги – Аліреза Шахін-Шамсабаді – він розробив інноваційний спосіб виготовлення м’яса. Процес передбачає поєднання листів м’язових і жирових клітин, разом вирощених в лабораторних умовах.

Це схоже на спосіб, який застосовують для вирощування тканини у трансплантології.

«Ми зосередилися на методі, коли самі клітини створюють волокнисту структуру, формуючи мікрофібри. Вони зливаються одна з одною і напряму вводять жирові клітини в тканину, щоб на них впливали м’язові клітини і виробляли правильний набір молекул жиру. Так утворюється смак», – каже Сельгавагапаті.

Шари можна скласти в цільний шматок будь-якої товщини, пояснив науковець, і «налаштувати» на виробництво жирності та мармуровості.

«Споживачі зможуть купувати м’ясо з будь-яким відсотком жиру, який їм подобається. Це як і з молоком», – зазначив він.

За словами науковця, немає підстав думати, що одна і та ж технологія не буде працювати для вирощування яловичини, свинини або курки. Модель добре підходить для великого виробництва.

Новий стартап направлений на забезпечення традиційних м’ясних компаній в Європі і північній Америці.

«Що стосується виготовлення на замовлення, ми організуємо бізнес, спрямований для споживачів», – сказав він.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини та підсилює аромат продукту, створюючи при цьому насичене відчуття здобного...

У квітні стартують продажі хот-догів з копченим гороховим «м’ясом»

Продукт подвійно коптиться з використанням кленової деревної тріски та з поєднанням пари і сухого тепла. Він має таку ж...

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

В Україні варять шоколад із чорним часником – трохи кислий і нагадує чорнослив

“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до...

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів....

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт,...

Вибір редактора
В продовження теми