Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Wolt — технологічна компанія по доставці їжі, родом із Фінляндії — закрила раунд фінансування розміром $530 млн.

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії, кошти будуть інвестовані у співробітників, технології та ринки присутності.

Wolt ще раніше почала масштабувати свою діяльність. Якщо першочергово вона зосереджувалася виключно на ресторанах, то тепер на платформі можна замовити продукти, електроніку та навіть квіти.

Щодо доставки їжі, то за 5 років з моменту заснування Wolt розширила список ресторанів-партнерів з 10 закладів до 30 тис.

Навіть враховуючи розміри та складність внутрішнього ринку Скандинавії, компанії вдалося побудувати зручний та ефективний сервіс. Зараз вона перенесла цей досвід на 7 млн людей у 23 країнах світу, включаючи Кіпр.

Окрім швидкості оформлення замовлень, безконтактних платежів та безпечних транзакцій, Wolt завоювала ринок багатьма іншими фішками: відстеження замовлення в онлайн-режимі, можливість попереднього замовлення, меню з фотографіями практично всіх страв, чат допомоги. А ще вона роздає користувачам Give-Get коди — п’ятидоларові знижки на замовлення за запрошення друзів.

На фоні карантинних обмежень та росту попиту на доставку за результатами минулого року компанії вдалося потроїти свою виручку – до $330 млн. Однак чистий збиток Wolt склав $38 млн.

Незважаючи на складний 2020 р., в центрі уваги лишається зростання компанії. Залучені півмілярда доларів значно допоможуть Wolt посилити свої позиції, сказав Мікі Куусі.

Джерела: Wolt, Postimees, ТС

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Новозелендці створили таблетку для схуднення із хмелю — на це пішли мільйони

Інноваційний продукт Amarasate у партнерстві з дослідницьким центром харчових продуктів Riddet Institute зараз отримує підтримку від національного наукового конкурсу...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою електричного струму. Це означає поєднання нагрівання на основі імпульсного електричного...

Українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків

“War times, war desserts або які часи, такі і їжаки”, – говорить виробник, презентуючи протитривожні цукерки у вигляді їжаків...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Перший у світі годинник з кави — на Kickstarter збирають фінансування

Чотири версії Годинника Кави вже доступні для передзамовлення у...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Вибір редактора
В продовження теми