Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

    Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні засоби), які працюють на останній милі доставки, до 2027 року сягне $84,9 млн. Якщо у 2019 р. сегмент оцінювався у 10,7 млн, то тепер йому прогнозують щорічне зростання на рівні 32,4%.

    За оцінками американської Grand View Research, цьому сприяє зростаючий попит на економічно ефективні та швидші послуги доставки, а також розвиток сектору електронної комерції. Ну і звісно, потужна стартова екосистема в просторі робототехніки.

    На сьогодні остання миля доставки — одна з найдорожчих у ланцюгу логістики товарів. На неї часто доводиться понад 50% загальних витрат.

    Щоб здешевити цей відрізок, компанії шукають інноваційні рішення та прагнуть максимальної автоматизації. В результаті на таку роботу «винаймають» мобільних роботів, безпілотники та автономні транспортні засоби.

    Дуже активно роботизовані рішення застосовуються у сегменті доставки їжі.

    РоботИ — маленькі, спритні, і можуть працювати весь день.

    Проте перш ніж дійти до масового застосування роботів у доставці піци, бургерів, гостренького супу з халапеньо чи теплого латте, учасникам ринку доведеться подолати чимало проблем.

    Зокрема, регуляторним органам необхідно встановити правила й стандарти щодо інфраструктури та безпеки використання автономних систем, і при цьому зберегти майбутні доходи компаній, які ними користуватимуться. Інакше економічний сенс роботизації доставки може бути втрачений.

    Джерела: Grand View Research та The Spoon

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

    Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

    Ізраїльський стартап масштабує виробництво преміальної риби із пробірки

    Компанія стверджує, що її культивований блакитний тунець вироблений відповідно до стандартів не ГМО продуктів. Він повторює текстуру, смак і поживну...

    Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

    Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі України є пріоритетним напрямом розвитку компанії. На сьогодні вже відкрито...

    Рослинне молоко за 3 хвилини: домашній пристрій претендує стати новою “мікрохвильовкою”

    Пристрій виявився популярнішим, ніж того очікували засновники стартапу Міхаель та Надіна. Вони говорять, що з моменту запуску Milky Plant...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

    У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

    Може вас зацікавити

    Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

    Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що...

    Air Co. Екологічна горілка з двох інгредієнтів: вуглекислого газу і води

    За словами одного із засновників стартапа Грегорі Костянтина, при...

    Вибір редактора
    В продовження теми