Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні засоби), які працюють на останній милі доставки, до 2027 року сягне $84,9 млн. Якщо у 2019 р. сегмент оцінювався у 10,7 млн, то тепер йому прогнозують щорічне зростання на рівні 32,4%.

За оцінками американської Grand View Research, цьому сприяє зростаючий попит на економічно ефективні та швидші послуги доставки, а також розвиток сектору електронної комерції. Ну і звісно, потужна стартова екосистема в просторі робототехніки.

На сьогодні остання миля доставки — одна з найдорожчих у ланцюгу логістики товарів. На неї часто доводиться понад 50% загальних витрат.

Щоб здешевити цей відрізок, компанії шукають інноваційні рішення та прагнуть максимальної автоматизації. В результаті на таку роботу «винаймають» мобільних роботів, безпілотники та автономні транспортні засоби.

Дуже активно роботизовані рішення застосовуються у сегменті доставки їжі.

РоботИ — маленькі, спритні, і можуть працювати весь день.

Проте перш ніж дійти до масового застосування роботів у доставці піци, бургерів, гостренького супу з халапеньо чи теплого латте, учасникам ринку доведеться подолати чимало проблем.

Зокрема, регуляторним органам необхідно встановити правила й стандарти щодо інфраструктури та безпеки використання автономних систем, і при цьому зберегти майбутні доходи компаній, які ними користуватимуться. Інакше економічний сенс роботизації доставки може бути втрачений.

Джерела: Grand View Research та The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Водій вантажівки створив зефір у аерозольному балончику

Зефір в аерозолі можна розпилювати на морозиво, печиво, коктейлі для дорослих або (якщо ніхто не дивиться) прямо до рота.Упаковка...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

Корейці створили грушевий сік для зняття похмілля. Продаватимуть в алкомаркетах та аптеках

Продукт Bae Juice — це 100% грушевий сік, який зі слів виробників, полегшує загальні симптоми похмілля, включаючи головний біль,...

Стартап виготовляє зі спіруліни морозиво, йогурти та навіть консерви

Зі спіруліни виготовляють морозиво, йогурти, сир та навіть консерви.Після отримання сертифікації від міжнародних організацій, яка підтверджує якість та екологічність...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає...

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі...

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх...

Вибір редактора
В продовження теми