Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Американський постачальник харчових інгредієнтів Bunge Loders Croklaan оголосив про запуск Betapol Select — ліпідного інгредієнта для дитячих сумішей, створеного на основі природних варіацій складу грудного молока

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі недавнього дослідження, яке показало, що у материнському грудному молоці жінок з різних регіонів світу існують суттєві відмінності.

«Дослідження в області харчування дітей грудного віку дозволили нам зрозуміти, що макроелементи в грудному молоці людини розрізняються — не тільки в залежності від стадії лактації, добової та кормової, але й регіональної.

«Ці регіональні відмінності залежать від країни походження та дієти матері», — говорить доктор Еміліано Ріал Верде, віце-президент по харчуванню в Bunge Loders Croklaan.

Головні відмінності у материнському молоці у балансі ліпідів унікальної структури — OPO і OPL. Вони природним чином присутні в материнському молоці. У молочному жирі матерів з країн Заходу найбільш поширеним тригліцеридом є OPO (олеїн-пальмітін-олеїнова кислота), за ним слідує OPL (олеїнова, пальмітинова і лінолева кислота). У китайському материнському молоці все навпаки: жировий склад містить більш високий рівень OPL, за яким слідує OPO. Щоб імітувати цей баланс, Betapol Select забезпечує високий рівень пальмітата SN-2 з правильною комбінацією тригліцеридів OPL і OPO.

«Спеціально розроблений для потреб китайських немовлят, Betapol Select забезпечує правильний баланс OPL-OPO, щоб імітувати жир китайського материнського молока і, в той же час, відповідати новим китайським стандартам GB (ред. — китайські національні стандарти) для сумішей для немовлят і малюків», — пояснює д-р Віола Мі, провідний фахівець в галузі науки про харчування людини нового покоління Betapol.

За даними Bunge, присутність пальмітинової кислоти в центральному положенні (пальмітат SN-2), серед інших переваг, покращує енергетичний баланс, збільшує мінеральну щільність кісток та кількість корисних кишкових бактерій і покращує сон малюків.

«Хоча жир материнського молока містить всього 3-4% жиру, він забезпечує 50% калорійності дитини в перші шість місяців», — додає Д-р Віола Мі.

Bunge Loders Croklaan — провідний світовий виробник і постачальник екологічно чистих спеціальних олій та жирів на рослинній основі для харчової промисловості. Нещодавно компанія випустила Karibon — 100%-ий еквівалент какао-масла на основі ши.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Alpha Foods роздає набори для вирощування рослинних нагетсів та бурріто

В рамках кампанії вона пропонує клієнтам безкоштовні насіннєві набори, аби ті самі в домашніх умовах виростили інгредієнти, що використовуються...

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських виробів — So Candy.Виробник йогуртових порошків пропонує їх використовувати у...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”)...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових...

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими...

Моцарелла, мюнстер та крабл — за допомогою мікробів створили сир для веганів

Очолила спільноту шеф-кухар Марго Річчо, котра мотивувалась власною алергією...

Вибір редактора
В продовження теми