Згідно із заявою компанії, новий інгредієнт розроблено на основі недавнього дослідження, яке показало, що у материнському грудному молоці жінок з різних регіонів світу існують суттєві відмінності.
«Дослідження в області харчування дітей грудного віку дозволили нам зрозуміти, що макроелементи в грудному молоці людини розрізняються — не тільки в залежності від стадії лактації, добової та кормової, але й регіональної.
«Ці регіональні відмінності залежать від країни походження та дієти матері», — говорить доктор Еміліано Ріал Верде, віце-президент по харчуванню в Bunge Loders Croklaan.
Головні відмінності у материнському молоці у балансі ліпідів унікальної структури — OPO і OPL. Вони природним чином присутні в материнському молоці. У молочному жирі матерів з країн Заходу найбільш поширеним тригліцеридом є OPO (олеїн-пальмітін-олеїнова кислота), за ним слідує OPL (олеїнова, пальмітинова і лінолева кислота). У китайському материнському молоці все навпаки: жировий склад містить більш високий рівень OPL, за яким слідує OPO. Щоб імітувати цей баланс, Betapol Select забезпечує високий рівень пальмітата SN-2 з правильною комбінацією тригліцеридів OPL і OPO.
«Спеціально розроблений для потреб китайських немовлят, Betapol Select забезпечує правильний баланс OPL-OPO, щоб імітувати жир китайського материнського молока і, в той же час, відповідати новим китайським стандартам GB (ред. — китайські національні стандарти) для сумішей для немовлят і малюків», — пояснює д-р Віола Мі, провідний фахівець в галузі науки про харчування людини нового покоління Betapol.
За даними Bunge, присутність пальмітинової кислоти в центральному положенні (пальмітат SN-2), серед інших переваг, покращує енергетичний баланс, збільшує мінеральну щільність кісток та кількість корисних кишкових бактерій і покращує сон малюків.
«Хоча жир материнського молока містить всього 3-4% жиру, він забезпечує 50% калорійності дитини в перші шість місяців», — додає Д-р Віола Мі.
Bunge Loders Croklaan — провідний світовий виробник і постачальник екологічно чистих спеціальних олій та жирів на рослинній основі для харчової промисловості. Нещодавно компанія випустила Karibon — 100%-ий еквівалент какао-масла на основі ши.