Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Американський постачальник харчових інгредієнтів Bunge Loders Croklaan оголосив про запуск Betapol Select — ліпідного інгредієнта для дитячих сумішей, створеного на основі природних варіацій складу грудного молока

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі недавнього дослідження, яке показало, що у материнському грудному молоці жінок з різних регіонів світу існують суттєві відмінності.

«Дослідження в області харчування дітей грудного віку дозволили нам зрозуміти, що макроелементи в грудному молоці людини розрізняються — не тільки в залежності від стадії лактації, добової та кормової, але й регіональної.

«Ці регіональні відмінності залежать від країни походження та дієти матері», — говорить доктор Еміліано Ріал Верде, віце-президент по харчуванню в Bunge Loders Croklaan.

Головні відмінності у материнському молоці у балансі ліпідів унікальної структури — OPO і OPL. Вони природним чином присутні в материнському молоці. У молочному жирі матерів з країн Заходу найбільш поширеним тригліцеридом є OPO (олеїн-пальмітін-олеїнова кислота), за ним слідує OPL (олеїнова, пальмітинова і лінолева кислота). У китайському материнському молоці все навпаки: жировий склад містить більш високий рівень OPL, за яким слідує OPO. Щоб імітувати цей баланс, Betapol Select забезпечує високий рівень пальмітата SN-2 з правильною комбінацією тригліцеридів OPL і OPO.

«Спеціально розроблений для потреб китайських немовлят, Betapol Select забезпечує правильний баланс OPL-OPO, щоб імітувати жир китайського материнського молока і, в той же час, відповідати новим китайським стандартам GB (ред. — китайські національні стандарти) для сумішей для немовлят і малюків», — пояснює д-р Віола Мі, провідний фахівець в галузі науки про харчування людини нового покоління Betapol.

За даними Bunge, присутність пальмітинової кислоти в центральному положенні (пальмітат SN-2), серед інших переваг, покращує енергетичний баланс, збільшує мінеральну щільність кісток та кількість корисних кишкових бактерій і покращує сон малюків.

«Хоча жир материнського молока містить всього 3-4% жиру, він забезпечує 50% калорійності дитини в перші шість місяців», — додає Д-р Віола Мі.

Bunge Loders Croklaan — провідний світовий виробник і постачальник екологічно чистих спеціальних олій та жирів на рослинній основі для харчової промисловості. Нещодавно компанія випустила Karibon — 100%-ий еквівалент какао-масла на основі ши.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком, з перцем Espelette та зі смаком трюфелів.Заснована у 2020 році,...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.Основним...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників...

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення...

Чіпси зі смаком квашеної капусти та шоколад із манго — хіти китайського ринку фастфуду

Такими результатами аналізу ринку поділилася Dada Group, що керує...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання...

Вибір редактора
В продовження теми