Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

    Шестиколісні роботи розробника Starship Technologies завантажуються необхідними товарами в магазині і потім самостійно їдуть до місця призначення, де замовник забирає свої покупки

    Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у кампуси Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Бріджуотерского державного університету (Массачусетс).

    Компанія, що заснована естонцями, оголосила про залучення додаткових $17 млн фінансування. У число інвесторів входять TDK Ventures і Goodyear Ventures. Загальна сума залучена Starship становить $102 млн.

    Starship виробляє невеликі безпілотні шестиколісні роботи-доставщикі. Вони перевозять їжу, продукти та багато іншого. Starship почав розбудовувати свою роботизовану службу доставки в кампуси коледжів США, починаючи з університету Джорджа Мейсона ще в січні 2019 року. З тих пір компанія постійно розширювала територію доставки в кампуси інших навчальних закладів.

    Пандемія COVID-19 підсилила інтерес до роботів-доставщиків. Коли агент з доставки — робот, у вас майже нульова взаємодія з людьми. Роботи також можуть працювати весь день, що потенційно знижує вартість доставки, роблячи її більш доступною для більшої кількості людей.

    Ринок роботів-доставщиків зростає в усьому світі. Наприклад, американський розробник Kiwibot, що працює у Сан-Хосе, оголосив про розширення доставки у Лос-Анджелесі (де вже працює робот Postmates ‘Serve). Російський “Яндекс” запускає роботів з доставки їжі у Москві. Корейська Woowa Brothers здійснює доставки до Сеулу (Південна Корея). І новачок під назвою Ottonomy починає виводити своїх роботів на ринку США.

    Нагадаємо, що в Ізраїлі доставку харчів почали здійснювати дрони. Проте дрони не доставлять піцу до самих дверей. Вони переносять замовлення на окремі розподільчі центри, звідки водії розвозять їжу до точного місця призначення.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Українці готують унікальні чіпси — з ананасів, ківі, буряку, апельсинів, полуниць, кокосів, груш та гарбузів

    Засновник бренду Олександр Янов говорить, що ідея створення hi Snack виникла завдяки його дітям, яким особливо подобалися висушені апельсинові...

    Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

    Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

    Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

    Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. Джелато...

    Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

    Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими відходами та водночас сприяти підвищенню продовольчої безпеки, поліпшенню здоров'я людей...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

    За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний...

    Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

    Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

    Вибір редактора
    В продовження теми