Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

Шестиколісні роботи розробника Starship Technologies завантажуються необхідними товарами в магазині і потім самостійно їдуть до місця призначення, де замовник забирає свої покупки

Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у кампуси Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Бріджуотерского державного університету (Массачусетс).

Компанія, що заснована естонцями, оголосила про залучення додаткових $17 млн фінансування. У число інвесторів входять TDK Ventures і Goodyear Ventures. Загальна сума залучена Starship становить $102 млн.

Starship виробляє невеликі безпілотні шестиколісні роботи-доставщикі. Вони перевозять їжу, продукти та багато іншого. Starship почав розбудовувати свою роботизовану службу доставки в кампуси коледжів США, починаючи з університету Джорджа Мейсона ще в січні 2019 року. З тих пір компанія постійно розширювала територію доставки в кампуси інших навчальних закладів.

Пандемія COVID-19 підсилила інтерес до роботів-доставщиків. Коли агент з доставки — робот, у вас майже нульова взаємодія з людьми. Роботи також можуть працювати весь день, що потенційно знижує вартість доставки, роблячи її більш доступною для більшої кількості людей.

Ринок роботів-доставщиків зростає в усьому світі. Наприклад, американський розробник Kiwibot, що працює у Сан-Хосе, оголосив про розширення доставки у Лос-Анджелесі (де вже працює робот Postmates ‘Serve). Російський “Яндекс” запускає роботів з доставки їжі у Москві. Корейська Woowa Brothers здійснює доставки до Сеулу (Південна Корея). І новачок під назвою Ottonomy починає виводити своїх роботів на ринку США.

Нагадаємо, що в Ізраїлі доставку харчів почали здійснювати дрони. Проте дрони не доставлять піцу до самих дверей. Вони переносять замовлення на окремі розподільчі центри, звідки водії розвозять їжу до точного місця призначення.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція його рецептури?Ідея з’явилася ще у 2014 чи 2015 році. Ми...

Служба доставки їжі DoorDash, з капіталізацією приблизно у $16 млрд подала заявку на IPO

Американська служба доставки їжі DoorDash планує вивести компанію на біржу до кінця 2020 року. Акції компанії з'являться на NYSE...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в...

Роботи-магазини “за викликом” запрацюють у 2025-му. Всі покупки – через смартфон

Автономний магазин Haven буде доступний для роздрібних партнерів, починаючи...

Вибір редактора
В продовження теми