Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Нарешті на ринку рослинного м'яса з'явилася курятина, яка за смаком та текстурою не нагадує невідому субстанцію.

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила замінник курячого м’яса на основі арахісового білка.

«Досі альтернативне м’ясо у якості основного інгредієнта мало у своєму складі сою. Це робило його більше схожим на тофу», – розповідає Астрід Праджого, генеральна директорка та засновниця компанії.

За її словами, від м’яса споживачі очікують дещо іншого.

«Ми в Китаї і так їмо тофу щодня», – додає засновниця Haofood.

Курятина на основі арахісу має високий вміст протеїну та клітковини, не містить холестерину та є джерелом вітамінів і мінералів, включаючи біотин, мідь, ніацин, фолієву кислоту, марганець, вітамін Є, тіамін, фосфор та магній.

Окрім арахісового білка альтернативне м’ясо містить лляну та кукурудзяну олію.

Haofood розробила власну технологію отримання продукту, яка передбачає створення модифікованого арахісового білка. На неї компанія подала три заявки для отримання патенту.

Сьогодні стартап зосередився на залученні інвестицій. Щоб вивести продукт на ринок, на початковому етапі знадобиться 1,5 млн доларів.

Уже цього року новий продукт має з’явитися у 300 ресторанах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тренди foodtech: екологія, персоналізація та конопля

У топ угод за обсягом інвестицій все частіше потрапляють фудтех-стартапи, які відповідають новим запитам з боку споживачів. Серед них:Турбота...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті, а дві країни...

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та місцевих підприємств, а також до 45 тис. грн гранту на...

Тренди ринку здорового харчування: новинки, тенденції правильного харчування у 2022 році

Сьогодні тренд на здорове харчування перестає бути просто захопленням, а підхід до вибору продуктів стає все більш усвідомленим. Тепер...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а...

Українські жінки можуть отримати до 1,3 млн грн на крафтове виробництво їжі

На відновлення бізнесу, розширення виробництва товарів та послуг, розвиток...

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але...

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Вибір редактора
В продовження теми