Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй домашній кухні під час карантину в минулому році.
Peggs має вигляд яєчного порошку. Окрім нуту у ньому міститься льон, картопля, спеції та інші рослинні інгредієнти. Продукт не має у складі глютену, сої та холестерину, і може використовуватися в кулінарії або випічці.
О’Брайєн експериментувала з сотнями варіацій. Зупинилася на стабільному для зберігання порошковому форматі, щоб зменшити кількість відходів.
До слова, на ринку вже з’явилося кілька замінників яєць на рослинній основі. Зокрема, Just Egg від компанії Eat Just, що базується в Сан-Франциско. Замінник являє собою рідку субстанцію із машу. Інший стартап – Zero Egg – пропонує суміш рослинних білків із сої, картоплі, гороху і нуту. Компанія Evo Foods з Мумбаї продає індійським споживачам альтернативи з нуту, машу та гороху.
«Peggs – один з перших варіантів яєць на рослинній основі. Він досить універсальний, щоб застосовуватися у кулінарії й випічці, як справжні яйця», – сказала О’Брайєн.
Зараз Peggs запускає краудфандінг на Kickstarter. Творець продукту сподівається зібрати достатньо грошей за допомогою попередніх замовлень для його комерціалізації.
«Я новачок, веду цей бізнес за рахунок власних заощаджень. Мені потрібна допомога спільноти, щоб почати його виробництво», – сказала недавня випускниця Стенфорду.