Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

    Після непередбачуваного та бурхливого 2020 року всі прагнуть стабільності. Проте пандемія ще пануватиме деякий час у світі, і саме вона формуватиме головні тренди у сегменті їжі та напоїв. Ними стануть прагнення споживачів підтримати імунітет, відчути нові аромати та поласувати чимось більш технологічним.

    Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була безпека, то у 2021-му на передній план вийдуть технології. У центрі уваги буде нова рослинна їжа та розробки на основі CRISPR – редагування генів.

    Ось ТОП-5 тенденцій, які сприятимуть інноваціям у 2021 році.

    1. Зосередження на здоров’ї та покращенні імунітету

    Кара Нільсен, директор Food & Drink у WGSN, компанії з прогнозування тенденцій, говорить, що багато компаній спробують зробити на цьому ривок.

    Для цього в хід піде все – від бузини і пробіотиків до куркуми та олії морінги. Інші акцентуватимуть на зниженні вмісту цукру у своїй продукції та решті якостей, пов’язаних зі здоров’ям.

    1. Прозорість технологій

    Згідно з опитуваннями, 6 із 10 споживачів хочуть мати додаткову інформацію про походження їжі.

    Прозорість отримає вирішальне значення для розуміння того, як виготовляється той чи інший продукт. Деякі інновації зосереджені саме на цьому: цифрові етикетки з терміном придатності, які відстежують якість їжі в режимі реального часу та інші «розумні» упаковки.

    1. Інтерес до рослинної та іншої альтернативної їжі

    Простір рослинної їжі не лише зростатиме, але й набуватиме інших форм та поповниться новими інгредієнтами – від водоростей до грибів.

    Багато продуктів створять неабиякий ажіотаж, але споживачі також хочуть, щоб вони мали хороший смак, додає Сабіна Вяс, старший директор стратегічних ініціатив та комунікацій Асоціації харчових продуктів на рослинній основі.

    1. Ріст попиту на «здорові» ароматизатори

    Інтерес споживачів до нових смаків та ароматів спостерігався ще торік. Зараз він лише посилиться.

    Люди стали менше подорожувати, знизилося різноманіття вживаної їжі. Тож вони все частіше шукають задоволення у нових смаках, а аромати їх лише підсилюють, пояснює Ніл Сондерс, керуючий директор відділу роздрібної торгівлі GlobalData.

    Водночас це мають бути не синтетичні смаки. У пріоритеті – натуральність, традиційні ягоди та фрукти.

    1. CRISPR та редагування генів стає ближчим

    Редагування генів обіцяє поліпшення смаку та текстури продуктів. Якщо раніше CRISPR застосовували для популярних сільгоспкультур, таких як кукурудза та соя, то тепер технологія видаляє гіркоту з поживної зелені, насіння з поверхні ожини та кісточки з вишні.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Морозиво із цвітної капусти виходить на полиці супермаркетів

    Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії, що володіє відразу кількома роздрібними мережами, зокрема Countdown, SuperValu і...

    New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

    Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і яке місце на ньому має посісти український продукт? Як створювати...

    Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

    Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

    Відомий шеф-кухар Спайк Мендельсон інвестує в кокосові креветки

    Спайк Мендельсон є власником ресторану PLNT Burger, що наразі налічує 10 точок та створив лінійку закусок із в’ялених грибів...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

    Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний...

    “Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

    Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”,...

    Вибір редактора
    В продовження теми