Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Доки всі засіли вдома, ховаючись від COVID-19, над доставкою харчів починають працювати дрони.

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі компанія Dragontail Systems, що займається ресторанними технологіями та співпрацює з такими гігантами як KFC та Dominos.

Для цього Dragontail інтегрувала дрони в свою систему диспетчеризації Algo, яка використовує штучний інтелект для приготування та доставки їжі.

Проте дрони не доставлять піцу до самих дверей. Вони переносять замовлення на окремі розподільчі центри, звідки водії розвозять їжу до точного місця призначення.

Таким чином у водіїв немає необхідності щоразу повертатися до ресторану, вони охоплюють лише останню милю доставки.

З іншого боку, такий підхід полегшує нормативне оформлення роботи комерційних дронів, скорочуючи траєкторії польоту, які необхідно щоразу погоджувати з державними органами.

«Ця технологія стає життєво необхідною, враховуючи кризу, в якій опинився ресторанний бізнес. Наші дрони дозволяють охопити доставкою більшу базу клієнтів — безпечно та економічно», — сказав Ідо Леванон, директор Dragontail Systems.

До слова, ринок доставки їжі дронами розширюється досить активно. Мережа Walmart використовує безпілотники для програми з доставки продуктів в Північній Кароліні. Rouses Market тестує поставки в Алабамі. В Ірландії компанія Manna здійснює поставки в околицях Дубліна. А Google’s Wing уже робить доставки дронами в Австралії.

Джерела: The spoon та Dragontail Systems

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв за свою 150-річну історію.У компанії говорять, що все почалося у...

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У «Китайському» — личинок.Співвласник бренду Міша Кацурін розповідає, що вони намагаються...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила кампанію на Kickstarter по збору інвестицій на виробництво чаю із...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою,...

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture...

Вибір редактора
В продовження теми