Морський коктейль: виробники білка з водоростей отримали $10 млн інвестицій

Американська компанія Qualitas Health має дві водоростеві ферми з відкритими ставками та виробляє харчові добавки omega-3 з мікроводоростей

Інвестиції Qualitas Health направить на розширення географії діяльності, наукові дослідження та на продажі білка на основі водоростей.

Поточні пропозиції компанії включають 15 одиниць харчових добавок омега-3, які продаються у більш ніж 5000 торгових точках США та напряму споживачам.

Завдяки новому фінансуванню компанія Qualitas Health продовжить розробку своєї мікроскопічної системи вирощування водоростей, яка знаходиться в пустелях Нью-Мексико та Техасу. Компанія очікує, що її рослинний білок буде готовий до продажів в 2022 році.

За оцінками експертів Global Market Insights, до 2026 року ринок світового ринка білка з водоростей досягне $1 млрд.

Мікроводорості — це продукт на рослинній основі, який може збагачувати різні оброблені харчові продукти високим рівнем амінокислот, вітаміну С, білка і жирів омега-3. Однак Qualitas Health хоче зробити ще один крок вперед в привабливості цих водоростей і масово виробляти дистильований повноцінний рослинний білок з морських овочів.

до 2026 року світовий ринок білків з водоростей досягне $1 млрд

В міру того, як все більше споживачів переходять на рослинні білки в пошуках екологічно чистих альтернатив тваринному білку, виробники можуть вибирати з багатьох джерел. Популярні альтернативи включають соєвий і гороховий білок. Однак вирощування соєвого білка пов’язане з вирубкою лісів. А ціни на гороховий протеїн за останні роки виросли, і цей інгредієнт викликає питання щодо смаку.

Мікроводорості мають перевагу перед іншими джерелами, оскільки вони не викликають алергії, а також їх вирощують екологічним способом. Це обмежує використання води і землі, при цьому врожай зростає втричі швидше, ніж у рослин, які ростуть на суші. У Qualitas Health кажуть, що їх врожай водоростей виробляє в 300 разів більше амінокислот на гектар в порівнянні з традиційним вирощуванням гороху. Мікроводорості також не пов’язані з вирубкою лісів, зміною клімату або порушеннями прав корінних народів в країнах, де вони виробляються.

Ці еукаріотичні клітини (ред. – клітини, що мають ядерну будову) також універсальні. Приміром, Mondelez використовує мікроводорості в деяких випічках. TerraVia виготовила борошно з водоростей з метою заміни молочних жирів. Французький стартап Algama створив веганський майонез з використанням мікроводоростей. У зв’язку зі зростаючим інтересом до білка мікроводоростей, Unilever нещодавно оголосила про партнерство з біотехнологічним стартапом Algenuity для вивчення можливостей використання одноклітинного організму в своєму власному портфелі продуктів.

до 2050 року на водорості припадатиме 18% білка, що споживається у всьому світі

Інвестиції великих харчових компаній у мікроводорості випливають із зростаючого інтересу споживачів до інгредієнта. За прогнозами Національного центру біотехнологічної інформації, до 2050 року на водорості припадатиме 18% білка, що споживається у всьому світі.

Нагадаємо, що на тлі виснаження рибних запасів все частіше фінансування залучають проекти, які пов’язані з виробництвом рослинних аналогів морепродуктів.

Джерело: Fooddive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку для перетворення терефталевої кислоти — молекули, отриманої з ПЕТ —...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.Він містить на 45% більше...

Пончики з лікером Baileys та пивом Guinness — не шаурма з одеколоном

Пончики мають термін зберігання 1 рік у замороженому стані та 14 днів за звичайних умов навколишнього середовища.З додаванням алкоголю...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і...

Вибір редактора
В продовження теми