Інвестиції Qualitas Health направить на розширення географії діяльності, наукові дослідження та на продажі білка на основі водоростей.
Поточні пропозиції компанії включають 15 одиниць харчових добавок омега-3, які продаються у більш ніж 5000 торгових точках США та напряму споживачам.
Завдяки новому фінансуванню компанія Qualitas Health продовжить розробку своєї мікроскопічної системи вирощування водоростей, яка знаходиться в пустелях Нью-Мексико та Техасу. Компанія очікує, що її рослинний білок буде готовий до продажів в 2022 році.
За оцінками експертів Global Market Insights, до 2026 року ринок світового ринка білка з водоростей досягне $1 млрд.
Мікроводорості — це продукт на рослинній основі, який може збагачувати різні оброблені харчові продукти високим рівнем амінокислот, вітаміну С, білка і жирів омега-3. Однак Qualitas Health хоче зробити ще один крок вперед в привабливості цих водоростей і масово виробляти дистильований повноцінний рослинний білок з морських овочів.
до 2026 року світовий ринок білків з водоростей досягне $1 млрд
В міру того, як все більше споживачів переходять на рослинні білки в пошуках екологічно чистих альтернатив тваринному білку, виробники можуть вибирати з багатьох джерел. Популярні альтернативи включають соєвий і гороховий білок. Однак вирощування соєвого білка пов’язане з вирубкою лісів. А ціни на гороховий протеїн за останні роки виросли, і цей інгредієнт викликає питання щодо смаку.
Мікроводорості мають перевагу перед іншими джерелами, оскільки вони не викликають алергії, а також їх вирощують екологічним способом. Це обмежує використання води і землі, при цьому врожай зростає втричі швидше, ніж у рослин, які ростуть на суші. У Qualitas Health кажуть, що їх врожай водоростей виробляє в 300 разів більше амінокислот на гектар в порівнянні з традиційним вирощуванням гороху. Мікроводорості також не пов’язані з вирубкою лісів, зміною клімату або порушеннями прав корінних народів в країнах, де вони виробляються.
Ці еукаріотичні клітини (ред. – клітини, що мають ядерну будову) також універсальні. Приміром, Mondelez використовує мікроводорості в деяких випічках. TerraVia виготовила борошно з водоростей з метою заміни молочних жирів. Французький стартап Algama створив веганський майонез з використанням мікроводоростей. У зв’язку зі зростаючим інтересом до білка мікроводоростей, Unilever нещодавно оголосила про партнерство з біотехнологічним стартапом Algenuity для вивчення можливостей використання одноклітинного організму в своєму власному портфелі продуктів.
до 2050 року на водорості припадатиме 18% білка, що споживається у всьому світі
Інвестиції великих харчових компаній у мікроводорості випливають із зростаючого інтересу споживачів до інгредієнта. За прогнозами Національного центру біотехнологічної інформації, до 2050 року на водорості припадатиме 18% білка, що споживається у всьому світі.
Нагадаємо, що на тлі виснаження рибних запасів все частіше фінансування залучають проекти, які пов’язані з виробництвом рослинних аналогів морепродуктів.
Джерело: Fooddive