Камбек комбучі. Українців знову поять «чайним грибом», але тепер технологічним

В Україні з'являється все більше напоїв, виготовлених за добревідомим рецептам минулого. Один з таких — напій з так званим «чайним грибом», що являє собою колонію мікроорганізмів, яка складається з дріжджів та бактерій.

Під новою назвою «комбуча» чайний гриб почав завойовувати український ринок кілька років тому. Зараз його виготовляють як мінімум 5 молодих брендів — Kombucha Live, GODZYKI, KUMA Kombucha, JIVA Комбуча та Seedsbank.

Продукт повністю натурнальний та зазвичай не містить консервантів і інших домішок. Виготовляється шляхом ферментації солодкого чаю.

«Ми виробляємо комбуча невеликими партіями, з натуральних компонентів та без додавання будь-яких шкідливих речовин. В рецептури входять також соки з фруктів, ягід і овочів», — діляться у JIVA Комбуча.

Напій відносить споживачів з сьогодення в минуле, в часи 90-х, коли «чайний гриб» бродив у трьохлітрових банках чи не на кожному підвіконні. Це один із фактів, які виробники використовують для позиціонування продукту.

Проте запевняють, що сучасна комбуча — набагато досконаліша. Вона така ж корисна, але смачніша і солодша. Такий собі злегка газований чай, корисний для травлення.

Комбуча є продуктом бродіння, тому має дещо різкуватий смак. У незначній кількості містить кофеїн та цукор. Деякі види комбучі добре поєднуються з алкоголем.

Рекомендована норма вживання стартує з однієї пляшки (330 мл) в день, але в міру звикання до смаку можна доводити цей об’єм до 1-1,5 літра.

Джерела: Jiva.KombuchaKombucha Live, Шо там

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з пробіотиками. Обидва напої мають чудовий смак та відтепер є корисними...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Які компанії є лідерами ринку альтернативного протеїну?

Beyond Meat — американська компанія, що була заснована у 2009 році в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія. Компанія займається виробництвом рослинних...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

Вибір редактора
В продовження теми