Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна з таких виготовляє рідкий бульйон у Вагенінгені (Нідерланди). Якщо все пройде успішно, виробництво розширять до кетчупу, майонезу та морозива.

«Подорожуюча фабрика» зовні має вигляд контейнеру та може транспортуватися по всьому світу. Це дозволить локалізувати виробництво та швидше реагувати на мінливий попит на місцевих ринках, пояснюють в Unilever. Виробники також можуть використовувати міні-заводи для випуску невеликих обсягів продукції для випробувань.

«Портативна фабрика відображає нову динамічну модель виробництва, коли тисячі «нано-заводів» керуються однією центральною системою. Це дозволить нам мати гнучкі виробничі лінії у будь-якому місці та у будь-який час», — коментує Олівер Тріфунович, керівник проекту та менеджер з технічного обслуговування Unilever.

Кожна нано-фабрика має систему вбудованих на лінії датчиків, які віддалено передають інформацію про хід технологічного процесу центральній платформі. Таким чином можна віддалено керувати виробництвом та оперативно реагувати на будь-які збої.

Для обслуговування портативного міні-заводу знадобиться 2-3 оператори.

Контейнер оснащений універсальними комунальними комунікаціями, для його роботи потрібен лише один електричний кабель і один шланг для води. Виробничий процес повністю автоматизований — від подачі сировини до пакування готового продукту.

Якщо випробування буде успішним, Unilever розширить використання «подорожуючих фабрик» на інші сфери діяльності, включаючи послуги краси.

Очікується, що нано-заводи будуть доступні для купівлі або оренди.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.«Ми використовуємо листя винограду та лозу,...

Пол Маккартні допоміг зібрати виробнику веганської курятини рекордні $100 млн інвестицій

У раунді взяли участь вже існуючі інвестори та нові, серед яких Alpha JWC, EDBI та MPL Ventures, котру очолює...

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення повноцінного рослинного харчування людей з цукровим діабетом.Було доведено, що він...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8...

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами...

Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Вибір редактора
В продовження теми