Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.

На відміну від інших альтернатив сиру, Grounded Foods використовує саме недосконалу капусту, яку вважають недостойною магазинних полиць. Окрім того, продукт нарешті дійсно смачний. Він абсолютно не містить горіхів, сої, глютену та ГМО, що є рідкістю у світі веганського сиру.

Grounded Foods має офіс у Лос-Анджелесі, очолюваний засновником і генеральним директором Веронікою Філ, та виробничий завод за годину їзди від міста.

Наскільки це можливо, бренд використовує місцеві інгредієнти. Наприклад, це стосується цвітної капусти. Каліфорнія дає 90% врожаю цієї культури в США. Саме тому Філ вирішила заснувати Grounded Foods у Лос-Анджелесі.

Філ взяла за мету співпрацювати з місцевими постачальниками та фермерами. Вони відбирають для неї зовні недосконалу капусту, яку в іншому випадку відправили б на звалище.

Іншим необхідним інгредієнтом продукту, незважаючи на регулятивні проблеми, стали коноплі. Без них сир виявилися б «недостатньо хорошими» для завоювання ринку.

«Ми намагалися зробити продукт без конопель, щоб вийти на ринки, де це не законно. Наприклад, в Сінгапур або Малайзію. Але насіння конопель — той інгредієнт, що надає текстуру та відчуття смаку», — говорить засновниця. При цьому коноплі позбавляють необхідності використовувати кокосову олію, яку зазвичай додають для поживності.

Нова лінійка сирів Grounded Foods чекає на запуск в кінці січня — на початку лютого цього року. Компанія розпочне з трьох позицій: маринований козячий сир з конопляного насіння з часником, лимоном і чебрецем, конопельний вершковий сир з цибулею та сирний соус без сиру.

Рослинні альернативи будуть доступні для купівлі онлайн по всій території США. Наступним кроком стане вихід у роздрібні мережі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність...

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

МХП запускає проєкт з організації харчування для інших компаній

Як компанія з потужним кулінарним виробництвом, багаторічною експертизою у роботі з харчовими продуктами, високими стандартами якості МХП запускає новий...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену...

Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

"Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

Німецький стартап випустив енергетик для геймерів, що допоможе їм не нервуватися

Більшість існуючих геймерських енергетиків містять інгредієнти з сумнівною репутацією...

Вибір редактора
В продовження теми