Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.

На відміну від інших альтернатив сиру, Grounded Foods використовує саме недосконалу капусту, яку вважають недостойною магазинних полиць. Окрім того, продукт нарешті дійсно смачний. Він абсолютно не містить горіхів, сої, глютену та ГМО, що є рідкістю у світі веганського сиру.

Grounded Foods має офіс у Лос-Анджелесі, очолюваний засновником і генеральним директором Веронікою Філ, та виробничий завод за годину їзди від міста.

Наскільки це можливо, бренд використовує місцеві інгредієнти. Наприклад, це стосується цвітної капусти. Каліфорнія дає 90% врожаю цієї культури в США. Саме тому Філ вирішила заснувати Grounded Foods у Лос-Анджелесі.

Філ взяла за мету співпрацювати з місцевими постачальниками та фермерами. Вони відбирають для неї зовні недосконалу капусту, яку в іншому випадку відправили б на звалище.

Іншим необхідним інгредієнтом продукту, незважаючи на регулятивні проблеми, стали коноплі. Без них сир виявилися б «недостатньо хорошими» для завоювання ринку.

«Ми намагалися зробити продукт без конопель, щоб вийти на ринки, де це не законно. Наприклад, в Сінгапур або Малайзію. Але насіння конопель — той інгредієнт, що надає текстуру та відчуття смаку», — говорить засновниця. При цьому коноплі позбавляють необхідності використовувати кокосову олію, яку зазвичай додають для поживності.

Нова лінійка сирів Grounded Foods чекає на запуск в кінці січня — на початку лютого цього року. Компанія розпочне з трьох позицій: маринований козячий сир з конопляного насіння з часником, лимоном і чебрецем, конопельний вершковий сир з цибулею та сирний соус без сиру.

Рослинні альернативи будуть доступні для купівлі онлайн по всій території США. Наступним кроком стане вихід у роздрібні мережі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить дослідження, опубліковане проєктом Smart Protein у партнерстві з ProVeg International,...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Веганський стартап зібрав $9 млн на виробництво фрикадельок з відходів

Раунд очолив бельгійський VEOS Group, світовий постачальник білків та функціональних інгредієнтів. Серед інших інвесторів — FBG Invest та Bånt...

Вчені виростили м’ясо на каркасі зі спаржі — прототип точно імітує звичайну свинину

Розробка прототипу була частиною дослідження, спрямованого на розширення використання децелюляризованих рослинних каркасів за межі регенеративної медицини. У цьому випадку...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився...

Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса,...

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої...

Вибір редактора
В продовження теми