Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.

На відміну від інших альтернатив сиру, Grounded Foods використовує саме недосконалу капусту, яку вважають недостойною магазинних полиць. Окрім того, продукт нарешті дійсно смачний. Він абсолютно не містить горіхів, сої, глютену та ГМО, що є рідкістю у світі веганського сиру.

Grounded Foods має офіс у Лос-Анджелесі, очолюваний засновником і генеральним директором Веронікою Філ, та виробничий завод за годину їзди від міста.

Наскільки це можливо, бренд використовує місцеві інгредієнти. Наприклад, це стосується цвітної капусти. Каліфорнія дає 90% врожаю цієї культури в США. Саме тому Філ вирішила заснувати Grounded Foods у Лос-Анджелесі.

Філ взяла за мету співпрацювати з місцевими постачальниками та фермерами. Вони відбирають для неї зовні недосконалу капусту, яку в іншому випадку відправили б на звалище.

Іншим необхідним інгредієнтом продукту, незважаючи на регулятивні проблеми, стали коноплі. Без них сир виявилися б «недостатньо хорошими» для завоювання ринку.

«Ми намагалися зробити продукт без конопель, щоб вийти на ринки, де це не законно. Наприклад, в Сінгапур або Малайзію. Але насіння конопель — той інгредієнт, що надає текстуру та відчуття смаку», — говорить засновниця. При цьому коноплі позбавляють необхідності використовувати кокосову олію, яку зазвичай додають для поживності.

Нова лінійка сирів Grounded Foods чекає на запуск в кінці січня — на початку лютого цього року. Компанія розпочне з трьох позицій: маринований козячий сир з конопляного насіння з часником, лимоном і чебрецем, конопельний вершковий сир з цибулею та сирний соус без сиру.

Рослинні альернативи будуть доступні для купівлі онлайн по всій території США. Наступним кроком стане вихід у роздрібні мережі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає...

Вдалий стрибок: $6 млн на пельмені з лабораторної кенгурятини

Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року австралійська компанія Vow Foods оголосила про отримання чергового траншу на...

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються переважно вирощуванням клітинного м’яса. Загалом підприємств буде шість — з...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

Український виробник корисних солодощів Green Leaf вийшов на ринок США

Green Leaf — виробник стевії та корисних солодощів, що належить засновнику інвесткомпанії Dragon Capital Томашу Фіалі — демонструє понад...

У «Сільпо» випустили прищіпку до сюрстремінга

Сюрстремінг — ферментований оселедець зі Швеції, відомий у всьому світі сильним запахом і специфічним смаком. Для шведів — це...

Молокія випустила новинки — айран білий та айран паприка-чилі

Айран — це освіжаючий кисломолочний напій. Його склад: йогурт, закваска, вода та сіль. Він містить пробіотики, чудово освіжає в...

В Україні запрацював найбільший завод із виробництва замороженої здоби

Інвестиції в проєкт склали 400 мільйонів гривень. Виробничий майданчик BFI придбала у вересні 2024 року, а вже в травні...

Може вас зацікавити

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва...

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це...

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат...

Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури...

Вибір редактора
В продовження теми