Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Novameat — іспанський стартап, який використовує технологію тривимірного друку цільних зрізів рослинного м'яса, отримав від уряду Іспанії 250 000 євро.

spot_img

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м’яса розробили в іспанському стартапі Novameat. Технологія не нова, але іспанці запропонували своє ноу-хао. Вони у рецептурі поєднали рослинні інгредієнти з фрагментами м’яса, вирощеного в лабораторії. Винайшов такий гібридний підхід у виробництві альтернативного протеїна генеральний директор компанії Novameat Джузеппе Скіонті. Раніше він працював професором біоінженерії в Університеті Каталонії.

Такий принципово новий підхід у виробництві альтернативного протеїну відкриває нову ринкову нішу. Наявність у рослинному «м’ясі» справжнього м’яса робить такі продукти унікальними. Фактично це справжній м’ясний продукт, але без традиційного процесу його виробництва — без забою тварин, наприклад.

Сміливий стартап вже отримав перший транш фінансування від іспанського уряду в рамках Програми NEOTEC, яку курує Іспанський центр промислового технологічного розвитку (CDTI).

Також в Novameat анонсували початок співпраці з рестораном Disfrutar, який з гордістю носить дві зірки Мішлен. До експериментів шеф-кухарям цього закладу не звикати — вони частина команди, яка активно розвиває молекулярну гастрономію. У ресторані вже поставили перший м’ясний принтер від Novameat.

Скіонті вважає, що це початок нової ери в персоналізованому харчуванні. «За допомогою 3D-друку можна експериментувати з новими текстурами кожен день», — каже він.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та енергетичних напоїв, та бачить у цьому сегменті значний потенціал для...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначений зіркою Мішлена, на демонстрації в Парижі приготував клітинне м’ясо.Інгредієнтом...

Новозелендці створили таблетку для схуднення із хмелю — на це пішли мільйони

Інноваційний продукт Amarasate у партнерстві з дослідницьким центром харчових продуктів Riddet Institute зараз отримує підтримку від національного наукового конкурсу...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у 2006 р. Свою діяльність воно розпочало з посіву 70 га...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають...

Вибір редактора
В продовження теми