Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Novameat — іспанський стартап, який використовує технологію тривимірного друку цільних зрізів рослинного м'яса, отримав від уряду Іспанії 250 000 євро.

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м’яса розробили в іспанському стартапі Novameat. Технологія не нова, але іспанці запропонували своє ноу-хао. Вони у рецептурі поєднали рослинні інгредієнти з фрагментами м’яса, вирощеного в лабораторії. Винайшов такий гібридний підхід у виробництві альтернативного протеїна генеральний директор компанії Novameat Джузеппе Скіонті. Раніше він працював професором біоінженерії в Університеті Каталонії.

Такий принципово новий підхід у виробництві альтернативного протеїну відкриває нову ринкову нішу. Наявність у рослинному «м’ясі» справжнього м’яса робить такі продукти унікальними. Фактично це справжній м’ясний продукт, але без традиційного процесу його виробництва — без забою тварин, наприклад.

Сміливий стартап вже отримав перший транш фінансування від іспанського уряду в рамках Програми NEOTEC, яку курує Іспанський центр промислового технологічного розвитку (CDTI).

Також в Novameat анонсували початок співпраці з рестораном Disfrutar, який з гордістю носить дві зірки Мішлен. До експериментів шеф-кухарям цього закладу не звикати — вони частина команди, яка активно розвиває молекулярну гастрономію. У ресторані вже поставили перший м’ясний принтер від Novameat.

Скіонті вважає, що це початок нової ери в персоналізованому харчуванні. «За допомогою 3D-друку можна експериментувати з новими текстурами кожен день», — каже він.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На роботів-офіціантів та кур’єрів — лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн

Раунд очолив фонд венчурного капіталу Softbank Vision Fund 2. Серед інших інвесторів — CICC ALPHA та Prosperity 7 Ventures.Keenon...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації...

«Перший столичний хлібозавод» запускає виробництво тостового хліба за інноваційною технологією

Уперше в Україні на підприємстві запроваджено технологію «чистого приміщення», що дозволяє суттєво подовжити термін реалізації хліба — до 30...

Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших. За місяць...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків,...

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group...

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні...

Вибір редактора
В продовження теми