Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Novameat — іспанський стартап, який використовує технологію тривимірного друку цільних зрізів рослинного м'яса, отримав від уряду Іспанії 250 000 євро.

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м’яса розробили в іспанському стартапі Novameat. Технологія не нова, але іспанці запропонували своє ноу-хао. Вони у рецептурі поєднали рослинні інгредієнти з фрагментами м’яса, вирощеного в лабораторії. Винайшов такий гібридний підхід у виробництві альтернативного протеїна генеральний директор компанії Novameat Джузеппе Скіонті. Раніше він працював професором біоінженерії в Університеті Каталонії.

Такий принципово новий підхід у виробництві альтернативного протеїну відкриває нову ринкову нішу. Наявність у рослинному «м’ясі» справжнього м’яса робить такі продукти унікальними. Фактично це справжній м’ясний продукт, але без традиційного процесу його виробництва — без забою тварин, наприклад.

Сміливий стартап вже отримав перший транш фінансування від іспанського уряду в рамках Програми NEOTEC, яку курує Іспанський центр промислового технологічного розвитку (CDTI).

Також в Novameat анонсували початок співпраці з рестораном Disfrutar, який з гордістю носить дві зірки Мішлен. До експериментів шеф-кухарям цього закладу не звикати — вони частина команди, яка активно розвиває молекулярну гастрономію. У ресторані вже поставили перший м’ясний принтер від Novameat.

Скіонті вважає, що це початок нової ери в персоналізованому харчуванні. «За допомогою 3D-друку можна експериментувати з новими текстурами кожен день», — каже він.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агрофуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь в онлайн-буткемпі, отримати експертну підтримку та підготуватися до фінального пітчингу на New Food...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад какао, використовуючи інші харчові матеріали.Вихідними інгредієнтами для створення лабораторного шоколаду...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Український бренд чавить яблучні соки з канабісом та спіруліною

Сік можна, зокрема, знайти на полицях супермаркетів «Сільпо», де...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної...

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з...

Лід, полуниця та чилі: світова мережа кав’ярень презентувала незвичний лимонад

Крім звичних інгредієнтів лимонад Starbucks містить добру порцію суміші...

Вибір редактора
В продовження теми