Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Американські споживачі, ймовірно, уже цього року будуть ласувати рибою, вирощеною в лабораторних умовах.

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу з вирощування риби «в пробірці». Протягом 2021 р. вона планує відкрити пробну фабрику та розпочати знайомити споживачів з інноваційним продуктом у торгових точках США.

Зараз стартап чекає завершення регуляторного огляду від Управління з контролю за продуктами та ліками США.

BlueNalu може стати першою, хто розпочне продаж клітинної риби на глобальному ринку морепродуктів, який зараз оцінюється в $200 млрд.

«Ми маємо надзвичайно великий інтерес з боку провідних закладів громадського харчування в США», — зазначив генеральний директор BlueNalu Лу Куперхаус, проте відмовився називати компанії. Він зазначив, що йдеться про знакові ресторани, які добре відомі чудовими, свіжими морепродуктами.

Залучені $60 млн стали найбільшим показником боргового фінансування сектору морепродуктів, вирощених «у пробірці». Серед інвесторів BlueNalu — Rage Capital, Agronomics Ltd. та Lewis & Clark AgriFood, кожна з яких проявляє особливу цікавість до фуд-інновацій.

Лу Куперхаус також розповів, що першою вони запропонують американським споживачам рибу махі-махі, також відому як золотиста маркель. Наступним буде синій тунець.

Пробна фабрика площею майже 40 тис. квадратних футів буде розташована в Сан-Дієго. Її будівництво завершиться у третьому кварталі 2021 року.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сільських жінок навчать створювати харчові стартапи та підтримають фінансово

Програма реалізується в партнерстві з Дніпропетровською обласною ГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та неурядовою організацією Socodevi, в рамках Проєкту розвитку...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Веганський стартап зібрав $9 млн на виробництво фрикадельок з відходів

Раунд очолив бельгійський VEOS Group, світовий постачальник білків та функціональних інгредієнтів. Серед інших інвесторів — FBG Invest та Bånt...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Рослинні сухпайки для ЗСУ: чому це важливо?

27 червня 2022 року на сайті президента України з’явилась...

До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо....

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії...

Вибір редактора
В продовження теми