Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Високотехнологічні візки для покупок оснащені сенсорним екраном, сканером штрих-коду та вагами. Це забезпечує більш автоматизований процес оформлення покупок

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію стартапу Caper. Покупці сканують штрих-код товарів, які вони розміщують у візку, і в ньому автоматично відслідковуються всі покупки.  Після того, як покупець пробив товар і поклав його у візок, той з’являється в списку, який відображається на сенсорному екрані.

Свіжі продукти зважуються на вбудованих вагах на візку. Якщо потрібно прибрати товар, користувач видаляє його вручну зі списку на сенсорному екрані візка. Користувачі KroGo мають окремі каси, які зв’язуються з візком для автоматичного підрахунку загальної суми оплати покупців. До того ж, існують запобіжні заходи, коли користувач намагається щось покласти, не скануючи.

Ще один спосіб монетізації — спеціальні пропозиції і знижки супермаркету, які демонструються на моніторі візка. Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки у одному з магазинів штату Огайо.

Зацікавленість до цього типу автоматизованих кас прискорився завдяки пандемії COVID-19. Автоматичне оформлення замовлення надає можливість не контактувати із касиром з продуктового магазину, усуваючи вектор взаємодії людини з людиною. Це особливо важливо, коли справа доходить до контролю поширення мікробів, враховуючи те, з якою кількістю різних людей щодня взаємодіє касир.

Але технологія розумних візків Caper отримала поштовх не лише завдяки пандемії, а й конкуреції. Компанія Amazon у серпні минулого року представила власну технологію смарт-візків  — Amazon Dash та анонсувала запуск у своєму магазині Amazon Fresh у Каліфорнії.

Візки від Amazon також дозволяють клієнтам самостійно розплатитися за покупки, проте на відміну від пристрою Kroger, товари не потрібно сканувати. Візок використовує комбінацію алгоритмів комп’ютерного зору для ідентифікації товарів, вбудовану в нього. Покупець просто складає товари у візок  та розраховується через мобільний додаток.

За словами Ліндона Гао, співзасновника і генерального директора Caper, окрім адаптації до нових пандемічних реалій, роздрібні продавці, з якими працює компанія Caper, також хочуть покращити досвід покупця, і вбудований сенсорний екран Caper на візку дозволяє це зробити.

“Екран – це святий Грааль”,  — говорить Гао. Це пов’язано з тим, що покупцям не потрібно завантажувати програму, щоб користуватися автоматизованою оплатою. На візку все є».

До того ж, на екрані візка магазин може рекламувати спеціальні пропозиції, продавати супутні товари та висувати можливі рецепти, виходячи з того, що є в кошику.

Нагадаємо, команда вчених Нань’янського технологічного університету в Сінгапурі (NTU Singapore) розробила проект під робочою назвою «Електронний ніс» для визначення свіжості м’яса. У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, який з’являються під час зберігання м’ясних продуктів, у процесі їхнього розпаду. Зчитати штрих-код можна за допомогою спеціального додатку для смартфона.

Джерело: The Spoon

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023 році, і після позитивних відгуків клієнтів VEGDOG вирішила зробити його...

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових продуктів, гравців ритейлу і HoReCa у 2024 році, — як...

В українському монастирі XVII століття варять сир за стародавніми рецептами

Їжу за старовинними традиціями готують самі монахи. В рецептурі солодощів та молочних продуктів – тільки натуральні інгредієнти.Сир та масло...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід...

Вибір редактора
В продовження теми