Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з пробіотиками. Обидва напої мають чудовий смак та відтепер є корисними для кишківника.

Інноваційні чай та кава можуть зберігатися охолодженими або при кімнатній температурі до 14 днів без шкоди для живих бактерій. Окрім того, вони ферментовані – досі подібних продуктів на ринку не було.

«Наша команда створила лінійку напоїв, використовуючи процес бродіння. Це насичує продукт здоровими сполуками, які покращують засвоюваність поживних речовин, зберігаючи властивості самої кави та чаю», – розповів Лю Шао Цюан, доцент з Департаменту харчової науки та технологій, який керував дослідженнями та розробками.

Щоб отримати покращені напої, дослідники додавали у каву та чай поживні речовини разом з пробіотиками. Потім чай лишали бродити два дні, каву – один день. Після завершення процесу бродіння напої готові до вживання.

Для ферментування підходить будь-який заварений чай. Після бродіння готовий напій дещо нагадує фруктовий чай з незначною кислинкою та зберігає нотки оригінального смаку.

З кавою виявилося складніше, адже в ній може рости не кожен вид пробіотиків. Також залежно від сорту кави знадобилася різна кількість поживних речовин для розвитку живих бактерій.

«З цим довелося експериментувати. Якщо додати замало поживних речовин, ми не отримаємо росту пробіотиків, забагато – кава матиме неприємний смак», – говорить інший учасник дослідження Альсін Чан.

Наразі вчені мають кілька прототипів готового продукту і шукають можливості його комерціалізації. Кожна порція пробіотичного чаю чи кави містить щонайменше 1 млрд одиниць живих пробіотиків. Це щоденна норма, рекомендована Міжнародною науковою асоціацією пробіотиків та пребіотиків.

До слова, глобальний ринок пробіотичних напоїв є дуже прибутковим. У 2019 р. він оцінювався в $13,65 млрд і очікується, що з 2020 по 2027 рік зросте ще на 6%.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods, яка нещодавно отримала в США дозвіл на комерційні продажі свого...

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією для стартапів, які займаються прецизійною ферментацією для створення інноваційних харчових...

Собаку з’їли: корейський стартап виростив яловичий стейк за ціною традиційного м’яса

FBS — це суміш, видобута з крові плодів, вирізаних із вагітних корів. Містить «коктейль із білків», що робить його...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану...

У легендарному британському стейк-хаусі подають стейки, надруковані на 3D-принтері

Запуск відбувся завдяки численним запитам клієнтів, що дотримуються рослинної...

Голлівудська посмішка. Американці створили протеїновий батончик з канабідіолом

Завдяки співпраці з PureForm Global компанія використовує у своїх...

Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії....

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму...

Вибір редактора
В продовження теми