Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з пробіотиками. Обидва напої мають чудовий смак та відтепер є корисними для кишківника.

Інноваційні чай та кава можуть зберігатися охолодженими або при кімнатній температурі до 14 днів без шкоди для живих бактерій. Окрім того, вони ферментовані – досі подібних продуктів на ринку не було.

«Наша команда створила лінійку напоїв, використовуючи процес бродіння. Це насичує продукт здоровими сполуками, які покращують засвоюваність поживних речовин, зберігаючи властивості самої кави та чаю», – розповів Лю Шао Цюан, доцент з Департаменту харчової науки та технологій, який керував дослідженнями та розробками.

Щоб отримати покращені напої, дослідники додавали у каву та чай поживні речовини разом з пробіотиками. Потім чай лишали бродити два дні, каву – один день. Після завершення процесу бродіння напої готові до вживання.

Для ферментування підходить будь-який заварений чай. Після бродіння готовий напій дещо нагадує фруктовий чай з незначною кислинкою та зберігає нотки оригінального смаку.

З кавою виявилося складніше, адже в ній може рости не кожен вид пробіотиків. Також залежно від сорту кави знадобилася різна кількість поживних речовин для розвитку живих бактерій.

«З цим довелося експериментувати. Якщо додати замало поживних речовин, ми не отримаємо росту пробіотиків, забагато – кава матиме неприємний смак», – говорить інший учасник дослідження Альсін Чан.

Наразі вчені мають кілька прототипів готового продукту і шукають можливості його комерціалізації. Кожна порція пробіотичного чаю чи кави містить щонайменше 1 млрд одиниць живих пробіотиків. Це щоденна норма, рекомендована Міжнародною науковою асоціацією пробіотиків та пребіотиків.

До слова, глобальний ринок пробіотичних напоїв є дуже прибутковим. У 2019 р. він оцінювався в $13,65 млрд і очікується, що з 2020 по 2027 рік зросте ще на 6%.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк. Для запуску бізнесу йому вдалося отримати грант за програмою «Власна...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме тому для декого воно не в'яжеться з такими продуктами, як...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

М’ясо, вирощене в лабораторії, незабаром заповнить супермаркети США

FDA заявило, що готове схвалити продаж вирощеного в лабораторії...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у...

Продовольчий гігант з офісом в Україні переробляє яблучні вичавки на інгредієнт для сметани

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє...

Вибір редактора
В продовження теми