Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2 типу. До такого висновку прийшла група дослідників з Інституту Квадрам та Королівського коледжу Лондона, яка розробила унікальну технологію приготування самого борошна.

Вчені запевняють, що нутовий хліб має меншу глікемічну реакцію — підвищення рівня цукру в крові після їжі.

Пшеничні смаколики містять крохмаль, що швидко перетравлюється на глюкозу в організмі, та спричиняє різкі стрибки її рівня в крові. Натомість багато бобових, такі як нут, горох, квасоля та сочевиця, містять велику кількість стійкого крохмалю, що перетравлюється повільно та не спричиняє потенційно небезпечних стрибків глюкози. Проте якщо бобові змолоти у борошно звичайний способом, стійкість крохмалю втрачається.

Британці запропонували власну технологію подрібнення нуту, яка зберігає структуру харчових волокон, що оточують крохмаль. Для цього вони покращили і сам процес переробки на борошно, і технологію сушіння.

Стійкість нутового крохмалю зберігається протягом всього процесу приготування випічки, запевняють дослідники.

У своїх експериментах вони замінили нутовим 30% та 60% пшеничного борошна при приготуванні хліба за класичним рецептом. Протягом певного часу здорові учасники у випадковому порядку споживали випічку на сніданок. Як виявилося, реакція глюкози після нутового хліба в середньому була на 40% нижчою порівняно з контрольними зразками.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається компостуванню.Концентрат з’явиться у продажі з 22 квітня. Він являє собою...

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”) – це вільноплавні прісноводні рослини, які ростуть зеленим килимом на...

Харчовий гігант випустить шоколад із виноградних кісточок

Cargill вперше звернула увагу на технологію отримання шоколаду без какао від Voyage Foods три роки тому, говорить Енн Мертенс-Гойнг,...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія...

Український бренд створює хрусткі снеки, що на 100% складаються із сиру

ТМ «snEco» була заснована у 2015 році двома братами,...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У...

Вибір редактора
В продовження теми