Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь алергенної реакції на протеїн з личинок жуків і прийшли до висновку, що такий ризик є, але не більший, ніж на будь-який інший продукт.

Дослідження почалися ще в 2018 році за заявкою французької компанії EAP Group Agronutris. Тоді французи мали намір робити з борошняних хробаків різні снеки і використовувати при виробництві інших продуктів. І ось тепер вчені нарешті дали зелене світло для таких смаколиків. Як вам такий гарнір з комах до смажених жаб’ячих лапок?

Як вам такий гарнір з комах до смажених жаб’ячих лапок?

Експерти Міжнародної платформи по використанню комах в їжі та кормах (IPIFF — Далі) вважають, що це епохальне рішення створить цілу ринкову нішу. «Цей документ дійсно відкриє широку комерціалізацію сфери їстівних комах в ЄС», — заявив Антуан Хуберт, президент IPIFF.

Борошняні хробаки

Виробництво протеїну з комах має також і екологічний контекст. За оцінками FAO (продовольча і сільськогосподарська організація ООН — Авт), для виробництва такої ж кількості білка цвіркунам потрібно в шість разів менше кормів, ніж коровам, в чотири рази менше, ніж вівцям, і вдвічі  менше — ніж свиням або і курям. Це важливо, якщо врахувати, що 25% всіх викидів парникових газів припадає саме на традиційне м’ясне виробництво.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. Ці кошти вони...

Українська миля. Вітчизняна компанія створила концепт робота-кур’єра

Mebius — нова розробка української компанії. Являє собою робота постачальника з автоматизованим керуванням, створена для забезпечення швидкої та зручної...

Uber купує алкогольний стартап в 15 разів дорожче за його реальну вартість

Drizly буде інтегрований з додатком Uber Eats, але компанія обіцяє зберегти і окремий додаток Drizly.Зараз доставка алкоголю Drizly доступна...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

Вибір редактора
В продовження теми