У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився у своїй лабораторії. Через рік його компанія представила ринку ряд улюблених продуктів без цукру, тваринних і рослинних жирів. Одним з таких експериментів стало морозиво. Назвав таке морозиво Нік Лутман просто — Нік.
Замість звичного молочного жиру в такому морозиві використовується EGP — інгредієнт, який вже знали на ринку і часто використовували як імітацію жиру. Фінальний рецепт цього інгредієнта був доопрацьований компанією Perfect Day. Головна перевага EGP у майже точному відтворенні органолептичних відчуттів та смаку «справжнього» морозива.
Perfect Day також не стоїть на місці. У компанії розробляють рецепти з EGP, які стануть заміною звичайного молока та сиру. Також Perfect Day планує відкрити свою лабораторію в Сінгапурі, де недавно дозволили продавати вирощену з клітин курятину.