Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

spot_img

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився у своїй лабораторії. Через рік його компанія представила ринку ряд улюблених продуктів без цукру, тваринних і рослинних жирів. Одним з таких експериментів стало морозиво. Назвав таке морозиво Нік Лутман просто — Нік.

Замість звичного молочного жиру в такому морозиві використовується EGP — інгредієнт, який вже знали на ринку і часто використовували як імітацію жиру. Фінальний рецепт цього інгредієнта був доопрацьований компанією Perfect Day. Головна перевага EGP у майже точному відтворенні органолептичних відчуттів та смаку «справжнього» морозива.

Perfect Day також не стоїть на місці. У компанії розробляють рецепти з EGP, які стануть заміною звичайного молока та сиру. Також Perfect Day планує відкрити свою лабораторію в Сінгапурі, де недавно дозволили продавати вирощену з клітин курятину.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в...

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.Ринок Скандинавії...

Стартап із Барселони виростив у лабораторії жири, які роблять альтернативне м’ясо соковитим

Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія. Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах,...

PepsiCo запустила енергетик з коноплі, що містить кофеїну, як чашка кави

Енергетик виготовляється з олії конопляного насіння, вітамінів групи В, м’яти і меліси та містить 80 мг кофеїну на банку:...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати...

Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса,...

Вибір редактора
В продовження теми