Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року австралійська компанія Vow Foods оголосила про отримання чергового траншу на розвиток свого виробництва штучного м’яса. Мова йде не про рослинний аналог, а про вирощене кліткове м’ясо в лабораторії.
Компанія отримала $6 млн від групи венчурних інвесторів — від фондів Square Peg Capital, Tenacious Ventures, Blackbird Ventures та Grok Ventures. Останні два фонди вже раніше інвестували у Vow Foods.
Відмінність Vow Foods від інших розробників лабораторного м’яса у тому, що компанія виробляє клітинне м’ясо не тільки традиційних видів — яловичини або свинини, а й вельми екзотичних. Серед останніх альпака, буйвол і кенгуру. Наприклад, свої перші пельмені з вирощеної в пробірці кенгурятини компанія зліпила ще в 2019 році.
Раніше ми писали, що м’ясо, вирощене в лабораторії, вперше допустили в вільний продаж.