Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так бачать виробництво альтернативного протеїну, який зможе замінити м’ясо та інші білкові продукти, в аргентинській компанії EnyeTech.
Добувати білкову масу в компанії будуть за допомогою процесу бродіння спеціального виду грибів Fusarium venenatum. Безпосередньо сам білок видобувається з міцелію гриба. Після фільтрації продукт готовий до вживання. За текстурою такий білок нагадує тунця, але нейтральний за смаком.
Проте винахід аргентинців не в цьому. Дослідження грибів, які виробляють білок проходили і раніше. В EnyeTech пропонують упакувати процес бродіння в машину, яка зможе автоматизувати отримання протеїну з міцелію грибів. Таким чином, кожен, хто встановить таку «кавоварку» у себе вдома, зможе отримувати 300 гр такого «тунця» самостійно.
«Я не харчовий технолог, але я подумав, що було б здорово мати в будинку такі гриби, що можуть дати такий же або кращий білок, ніж м’ясо корови, риби або курки», — каже Орасіо Асербо, генеральний директор і співзасновник аргентинської технологічної компанії EnyeTechnologies.