Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів у часи коронакризи, мовляв, менше хворіють ті люди, у яких немає дефіциту цього вітаміну. Розробкою цього продукту пекарі зайнялися за сім років до вірусної атаки.
Експерти підтверджують високий вміст вітаміну D у хлібові Fit Vita. Кілька скибок і ви наче з’їздили з сивочолим гетьманом на сонячні Мальдіви та отримали добову норму необхідного вітаміну.
Щоб «додати» вітамін D в скоринку хліба Fuite використовує спеціальне ультрафіолетове світло у кінці випічки — безпосередньо перед упаковкою. Але свій секрет — як саме і у яку сировину вноситься вітамін D — пекарі не розкривають.
Ліцензію на «сонячний хліб» компанія придбала у шведського винахідника, а Європейська організація з нагляду за безпекою харчових продуктів (EFA) вже погодила цей метод.