Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі з подружками і у неї ніколи не болить голова. Ні, мова йде не про елітний ескорт-сервіс. Це параметри роботизованої кухні на ніжне ім’я Moley.

Прем’єра роботизованої господині відбулася в 2015 році на виставці CES Asia. Тоді вона викликала фурор своїми воістину науково-фантастичними здібностями. І ось тепер, майже після п’ятирічної роботи над прототипом, розробники кухаря-робота готові продавати його всім бажаючим холостякам. І це їм влетить в копієчку.

Висока ціна розробки залежить від конструкції кухаря-робота. Це не просто прикручена болтами над кухонним столом роботизована рука, а ціла система приладів, спеціальний шаф, сенсорного екрану, контейнерів для зберігання продуктів, каструль і, так, двох рук робота.

Інгредієнти для робота повинні бути розташовані в спеціальних контейнерах. Таким чином  робот розпізнає вид складових і використовує в залежності від рецепту. Робот сам включає індукційну пічку і датчиками контролює процес приготування.

«Учителем» кухаря-робота став Тім Андерсон, колишній переможець BBC Master Chef. Він записав свої рухи в 3D, після цього професійні прийоми перевели в алгоритми для робота.

Moley орієнтована на одиноких білих гетеросексуалів, а також на власників ресторанів. Базова кухня Moley без роботизованої начинки обійдеться вам в $173 тис, а ось повний фарш буде коштувати $335 тис.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та смаженою цибулею, сир в копченій олії та джеми, які можна...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Морозиво із цвітної капусти виходить на полиці супермаркетів

Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії,...

Ну і нут: для веганів створили яйця із нуту, льону та картоплі

Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй...

Німецький стартап випустив енергетик для геймерів, що допоможе їм не нервуватися

Більшість існуючих геймерських енергетиків містять інгредієнти з сумнівною репутацією...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Вибір редактора
В продовження теми