За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28% більше, ніж було в 2019-му. Всього за 9 місяців 2020 року в foodtech-секторі було укладено 485 угод на $ 10,24 млрд. Цей показник витікає зі звітів AGFunder, DealRoom, PitchBook та інших джерел. Враховуються ангельські інвестиції, посівні раунди, інвестиції, видані в акселераторах і інкубаторах, а також вкладення від фондів на ранніх і пізніх стадіях.

Кількість інвестицій у foodtech у 2019 році

Під терміном foodtech — треба розуміти виробництво, приготування та доставка їжі з використанням IT-рішень, наприклад мобільних додатків.  У порівнянні з третім кварталом 2019 року в 2020-сума інвестицій збільшилася з $2,49 млрд до $3,19 млрд, і це при скороченні кількості угод на 8%.

Кількість інвестицій у foodtech у 2020 році

У лідерах США і маркетплейси

За даними фонду F4G, практично половина угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 року припадає на США (47%). У Європі та Азії відбувається значно менше угод (близько 20% в кожному з регіонів). Близько 5% угод були укладені на Близькому Сході і лише невелика кількість — в Південній Америці та Африці (близько 3% і 2% відповідно).

Що стосується спеціалізації угод, то найбільш популярними у інвесторів за липень, серпень і вересень 2020 року були вкладення в сервіси для доставки їжі і маркетплейси (32%), а також у виробників корисних продуктів харчування (25%).

Виробники альтернативного м’яса, молока і морепродуктів залучили інвестиції в 18% випадків.

На стартапи в сегменті HoReCa (для ресторанів і бізнесу, куди входять додатки для бронювання столиків, CRM-системи, програми лояльності та 3D-технології для ресторанів), припадає 15% угод. Сервіси по персоналізованому харчування викликають інтерес у 5% інвесторів, рішення для сільського господарства та переробки сміття — 2%.

Велика риба

Найбільшою інвестицією 3-го кварталу 2020 року року стало вкладення в онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР. Сума угоди — $ 495 млн. У трійку лідерів за сумою інвестицій також потрапили індійська онлайн-платформа для доставки їжі з ресторанів Zomato (сума угоди – $415 млн) і американська онлайн-платформа для доставки продуктів харчування Instacart (сума угоди – $325 млн).

Найбільшу інвестицію отримала онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР

У фокусі – високі технології

Незважаючи на те, що найбільші інвестиції зараз отримують великі онлайн-платформи по доставці їжі і продуктів, інвестиційну привабливість мають також високотехнологічні компанії з істотним потенціалом зростання.

Так, американська компанія Perfect Day привернула черговий раунд фінансування в розмірі $ 300 млн для того, щоб за допомогою біотехнологічного процесу виробляти молочні білки, молекулярно ідентичні тим білків, які виробляються коровами. Таким чином, компанія зможе використовувати ці білки в молочних продуктах без участі тварин, не впливаючи на навколишнє середовище.

Інший приклад — чилійська компанія NotCo залучила $ 85 млн для виведення на американський ринок своїх продуктів: молока, морозива, майонезу і м’яса на основі рослинних інгредієнтів. Примітно, що у фінансуванні компанії взяв участь Джефф Безос, засновник компанії Amazon.

Десять найбільших угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 р

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coffee with lime. Conceptualist Khudo tells about new restaurants, lockdown delivery, and Instagram chandelier

NEWFOOD talked to the holding's co-founder, Andrii Khudo, about new venues, concepts, dishes, and the post-pandemic restaurant world. Recently, you've...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста, на розробку якої пішло два роки.Новий рецепт «надає аналогічний смак...

Вчені знайшли консервант, який дозволяє їсти м’ясо сирим

New Chua — закуска із ферментованого свинячого м’яса. Їдять її у сирому вигляді і вона не викликає харчових отруєнь....

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча вода. Саме так виглядає чи не найбільш екологічна пекарня у...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів....

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі,...

Вибір редактора
В продовження теми