За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28% більше, ніж було в 2019-му. Всього за 9 місяців 2020 року в foodtech-секторі було укладено 485 угод на $ 10,24 млрд. Цей показник витікає зі звітів AGFunder, DealRoom, PitchBook та інших джерел. Враховуються ангельські інвестиції, посівні раунди, інвестиції, видані в акселераторах і інкубаторах, а також вкладення від фондів на ранніх і пізніх стадіях.

Кількість інвестицій у foodtech у 2019 році

Під терміном foodtech — треба розуміти виробництво, приготування та доставка їжі з використанням IT-рішень, наприклад мобільних додатків.  У порівнянні з третім кварталом 2019 року в 2020-сума інвестицій збільшилася з $2,49 млрд до $3,19 млрд, і це при скороченні кількості угод на 8%.

Кількість інвестицій у foodtech у 2020 році

У лідерах США і маркетплейси

За даними фонду F4G, практично половина угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 року припадає на США (47%). У Європі та Азії відбувається значно менше угод (близько 20% в кожному з регіонів). Близько 5% угод були укладені на Близькому Сході і лише невелика кількість — в Південній Америці та Африці (близько 3% і 2% відповідно).

Що стосується спеціалізації угод, то найбільш популярними у інвесторів за липень, серпень і вересень 2020 року були вкладення в сервіси для доставки їжі і маркетплейси (32%), а також у виробників корисних продуктів харчування (25%).

Виробники альтернативного м’яса, молока і морепродуктів залучили інвестиції в 18% випадків.

На стартапи в сегменті HoReCa (для ресторанів і бізнесу, куди входять додатки для бронювання столиків, CRM-системи, програми лояльності та 3D-технології для ресторанів), припадає 15% угод. Сервіси по персоналізованому харчування викликають інтерес у 5% інвесторів, рішення для сільського господарства та переробки сміття — 2%.

Велика риба

Найбільшою інвестицією 3-го кварталу 2020 року року стало вкладення в онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР. Сума угоди — $ 495 млн. У трійку лідерів за сумою інвестицій також потрапили індійська онлайн-платформа для доставки їжі з ресторанів Zomato (сума угоди – $415 млн) і американська онлайн-платформа для доставки продуктів харчування Instacart (сума угоди – $325 млн).

Найбільшу інвестицію отримала онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР

У фокусі – високі технології

Незважаючи на те, що найбільші інвестиції зараз отримують великі онлайн-платформи по доставці їжі і продуктів, інвестиційну привабливість мають також високотехнологічні компанії з істотним потенціалом зростання.

Так, американська компанія Perfect Day привернула черговий раунд фінансування в розмірі $ 300 млн для того, щоб за допомогою біотехнологічного процесу виробляти молочні білки, молекулярно ідентичні тим білків, які виробляються коровами. Таким чином, компанія зможе використовувати ці білки в молочних продуктах без участі тварин, не впливаючи на навколишнє середовище.

Інший приклад — чилійська компанія NotCo залучила $ 85 млн для виведення на американський ринок своїх продуктів: молока, морозива, майонезу і м’яса на основі рослинних інгредієнтів. Примітно, що у фінансуванні компанії взяв участь Джефф Безос, засновник компанії Amazon.

Десять найбільших угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 р

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виготовленні ковбас або гамбургерів, бо виробляти м’ясо, яке імітує звичайні...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Китай включив у наступну п’ятирічку лабораторне м’ясо через неймовірний апетит співвітчизників

Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної економіки, план включає вирощене альтернативним способом м’ясо та «продукти майбутнього»...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато....

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес...

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18...

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо...

Вибір редактора
В продовження теми