За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в фудтечі демонструє ринок інноваційних продуктів харчування — CAGR (показник середньорічного темпу зростання) 50,5% до 2025 року.
Штучне м’ясо
Через п’ять років глобальний ринок клітинного м’яса досягне $ 200 млн, до 2032 року – майже $ 600 млн (при середньорічних темпах зростання на рівні 15,7%).
Штучне м’ясо, в тому числі на рослинній основі, може скласти 10% світового ринку м’яса, що оцінюється в $ 1,4 трлн, і в найближчі 10 років переросте в індустрію вартістю $ 140 млрд.
Обсяг світового ринку plant-based meat до кінця 2019 року сягне $12,1 млрд з прогнозом зростання до 2025 року до $ 27,9 млрд (CAGR 15%). Дані враховують всі замінники м’яса, включаючи соєве м’ясо. Аналітики прогнозують зростання обсягу світового ринку м’ясних продуктів на основі рослинної протеїну (аналоги Impossible Foods і Beyond Meat) майже до $ 4 млрд до 2025 року.
Штучна риба
За п’ять років обсяг світового ринку штучної риби (як на основі рослинної сировини, так і з використанням клітинних технологій) перевищить $ 300 млн з показником CAGR 60,55%.
Безлактозне молоко
Мова йде не про альтернативні молочні продукти з сої або мигдалю, а про розробку інноваційних технологій, що дозволяють виробляти молоко, за смаком максимально схоже на звичайне. Цей ринок може вирости до $ 350 млн.
Протеїн з комах
Світовий ринок їстівних комах до 2023 року складе майже $ 1,2 млрд. Зростання очікується за рахунок зростання попиту у Європі та Латинської Америки — з $ 170 млн до $ 500 млн. Ринок Північної Америки збільшиться у цьому напрямку більш ніж втричі — до $ 154 млн.
До кінця 2019 року світовий ринок протеїну з комах досягне $144 млн, а до 2025 року — $1,3 млрд. Поки більше 60% всього ринку комах припадає на сільськогосподарський сектор (корми для тварин).