Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в фудтечі демонструє ринок інноваційних продуктів харчування — CAGR (показник середньорічного темпу зростання) 50,5% до 2025 року.

Штучне м’ясо

Через п’ять років глобальний ринок клітинного м’яса досягне $ 200 млн, до 2032 року – майже $ 600 млн (при середньорічних темпах зростання на рівні 15,7%).

Штучне м’ясо, в тому числі на рослинній основі, може скласти 10% світового ринку м’яса, що оцінюється в $ 1,4 трлн, і в найближчі 10 років переросте в індустрію вартістю $ 140 млрд.

Обсяг світового ринку plant-based meat до кінця 2019 року сягне $12,1 млрд з прогнозом зростання до 2025 року до $ 27,9 млрд (CAGR 15%). Дані враховують всі замінники м’яса, включаючи соєве м’ясо. Аналітики прогнозують зростання обсягу світового ринку м’ясних продуктів на основі рослинної протеїну (аналоги Impossible Foods і Beyond Meat) майже до $ 4 млрд до 2025 року.

Штучна риба

За п’ять років обсяг світового ринку штучної риби (як на основі рослинної сировини, так і з використанням клітинних технологій) перевищить $ 300 млн з показником CAGR 60,55%.

Безлактозне молоко

Мова йде не про альтернативні молочні продукти з сої або мигдалю, а про розробку інноваційних технологій, що дозволяють виробляти молоко, за смаком максимально схоже на звичайне. Цей ринок може вирости до $ 350 млн.

Протеїн з комах

Світовий ринок їстівних комах до 2023 року складе майже $ 1,2 млрд. Зростання очікується за рахунок зростання попиту у Європі та Латинської Америки — з $ 170 млн до $ 500 млн. Ринок Північної Америки збільшиться у цьому напрямку більш ніж втричі  — до $ 154 млн.

До кінця 2019 року світовий ринок протеїну з комах досягне $144 млн, а до 2025 року — $1,3 млрд. Поки більше 60% всього ринку комах припадає на сільськогосподарський сектор (корми для тварин).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших. За місяць...

Новозеландський стартап після рекордного фінансування випустив веганське в’ялене м’ясо

Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між Off-Piste, Massey University та Callaghan Innovation, а також урядового гранту...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Nestle поглинає сервіс доставки здорової їжі Freshly майже за мільярд

Кондитерський гігант готовий викласти за контроль над Freshly $950...

Заморожену в азоті каву продають разом з канабісом

Кава та канабіс є саме тією “ідеальною парою”, яка...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Вибір редактора
В продовження теми