Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в фудтечі демонструє ринок інноваційних продуктів харчування — CAGR (показник середньорічного темпу зростання) 50,5% до 2025 року.

Штучне м’ясо

Через п’ять років глобальний ринок клітинного м’яса досягне $ 200 млн, до 2032 року – майже $ 600 млн (при середньорічних темпах зростання на рівні 15,7%).

Штучне м’ясо, в тому числі на рослинній основі, може скласти 10% світового ринку м’яса, що оцінюється в $ 1,4 трлн, і в найближчі 10 років переросте в індустрію вартістю $ 140 млрд.

Обсяг світового ринку plant-based meat до кінця 2019 року сягне $12,1 млрд з прогнозом зростання до 2025 року до $ 27,9 млрд (CAGR 15%). Дані враховують всі замінники м’яса, включаючи соєве м’ясо. Аналітики прогнозують зростання обсягу світового ринку м’ясних продуктів на основі рослинної протеїну (аналоги Impossible Foods і Beyond Meat) майже до $ 4 млрд до 2025 року.

Штучна риба

За п’ять років обсяг світового ринку штучної риби (як на основі рослинної сировини, так і з використанням клітинних технологій) перевищить $ 300 млн з показником CAGR 60,55%.

Безлактозне молоко

Мова йде не про альтернативні молочні продукти з сої або мигдалю, а про розробку інноваційних технологій, що дозволяють виробляти молоко, за смаком максимально схоже на звичайне. Цей ринок може вирости до $ 350 млн.

Протеїн з комах

Світовий ринок їстівних комах до 2023 року складе майже $ 1,2 млрд. Зростання очікується за рахунок зростання попиту у Європі та Латинської Америки — з $ 170 млн до $ 500 млн. Ринок Північної Америки збільшиться у цьому напрямку більш ніж втричі  — до $ 154 млн.

До кінця 2019 року світовий ринок протеїну з комах досягне $144 млн, а до 2025 року — $1,3 млрд. Поки більше 60% всього ринку комах припадає на сільськогосподарський сектор (корми для тварин).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz, виготовляється з додаванням одного фунта пончиків Sheetz Shweetz Glazed Vanilla...

Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.Organic Sweet...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до вживання. Її достатньо лише підігріти протягом 5 хвилин у гарячій...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Індонезійська компанія розробила стейк з шиїтаке та водоростей за $5

Стейки без м’яса готуються шляхом поєднання соєвого білка, грибів...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні,...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна...

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods,...

Вибір редактора
В продовження теми