Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в фудтечі демонструє ринок інноваційних продуктів харчування — CAGR (показник середньорічного темпу зростання) 50,5% до 2025 року.

Штучне м’ясо

Через п’ять років глобальний ринок клітинного м’яса досягне $ 200 млн, до 2032 року – майже $ 600 млн (при середньорічних темпах зростання на рівні 15,7%).

Штучне м’ясо, в тому числі на рослинній основі, може скласти 10% світового ринку м’яса, що оцінюється в $ 1,4 трлн, і в найближчі 10 років переросте в індустрію вартістю $ 140 млрд.

Обсяг світового ринку plant-based meat до кінця 2019 року сягне $12,1 млрд з прогнозом зростання до 2025 року до $ 27,9 млрд (CAGR 15%). Дані враховують всі замінники м’яса, включаючи соєве м’ясо. Аналітики прогнозують зростання обсягу світового ринку м’ясних продуктів на основі рослинної протеїну (аналоги Impossible Foods і Beyond Meat) майже до $ 4 млрд до 2025 року.

Штучна риба

За п’ять років обсяг світового ринку штучної риби (як на основі рослинної сировини, так і з використанням клітинних технологій) перевищить $ 300 млн з показником CAGR 60,55%.

Безлактозне молоко

Мова йде не про альтернативні молочні продукти з сої або мигдалю, а про розробку інноваційних технологій, що дозволяють виробляти молоко, за смаком максимально схоже на звичайне. Цей ринок може вирости до $ 350 млн.

Протеїн з комах

Світовий ринок їстівних комах до 2023 року складе майже $ 1,2 млрд. Зростання очікується за рахунок зростання попиту у Європі та Латинської Америки — з $ 170 млн до $ 500 млн. Ринок Північної Америки збільшиться у цьому напрямку більш ніж втричі  — до $ 154 млн.

До кінця 2019 року світовий ринок протеїну з комах досягне $144 млн, а до 2025 року — $1,3 млрд. Поки більше 60% всього ринку комах припадає на сільськогосподарський сектор (корми для тварин).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе в собі дух цього свята! Окрім того, кутя готується з...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra та DSM вперше об’єдналися в пошуку способів, щоб “підірвати” молочну...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами засновниці Кімберлі Ле, він швидко розпродається.Ті, хто уже спробував, говорять,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Роботи краще розуміють смаки людей: Sony обіцяє інтелектуальну машину на кожну кухню

Інвестиційна команда Sony вважає, що технологія AFS може допомогти...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують,...

Вибір редактора
В продовження теми