Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних країнах: Канаді, США, Мексиці, Великобританії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Японії та Австралії.
Індекс був розроблений за підтримки Канадської Ради з інновацій, науки та економічного розвитку, а також з Food Health Consumer Products Canada, асоціацією, що представляє переробників продовольства у Канаді. Індекс поділяється на чотири основні напрями: регуляторне середовище, конкурентоспроможність бізнесу, готовність ринку, а також інтелектуальна власність і дослідження та розробки.
Зараз вже є перші результати Індексу. Великобританія посіла перше місце, США — друге, Німеччина — третя, Австралія стала четвертою, Канада — п’ята, Нідерланди — шоста, Японія — сьома, Мексика — восьма, Франція — дев’ята та Італія стала десятою.