Ні риба, ні м’ясо: рослинні бургери з’являться в McDonald’s

Вже 30 вересня відвідувачі 28 канадських ресторанів мережі зможуть скуштувати бургер з рослинної котлетою від Beyond Meat.

Рішення McDonald’s цілком логічне, адже конкуренти активно включають штучне м’ясо в своє меню.

Штучне м’ясо стрімко захоплює індустрію фастфуда. Як повідомляє Business Insider, мережа ресторанів McDonald’s прийняла рішення включити в меню бургер з рослинного м’яса від компанії Beyond Meat. Новинка отримала назву PLT  — це абревіатура англійських слів «рослина», «салат» і «помідор».

Поки мова йде про локальний експеримент. Штучні бургери можна буде спробувати лише в 28 McDonald’s в канадській провінції Онтаріо.

Раніше McDonald’s вже виявляв інтерес до рослинних аналогам м’яса. Наприклад, в німецьких ресторанах мережі на початку цього року з’явилися веганські бургери. На цьому тлі співпрацю з Beyond Meat виглядає логічним кроком: гігант індустрії фастфуду явно планує заробити на зростаючому інтересі споживачів до штучного м’яса. Можливо, вже незабаром компанії домовляться між собою про повноцінне партнерство.

Нагадаємо, головний конкурент McDonald’s, компанія Burger King, почала продавати штучні бургери від Impossible Foods ще на початку цього року. Зараз Impossible Whoppers можна спробувати на всій території США.

Співпраця буде вигідно і для Beyond Meat. Згідно з розрахунками, якщо рослинні аналоги складуть хоча б 1% від всіх продажів бургерів в McDonald’s, виробник отримає додаткові $ 48 млн. При частці в 6% ця цифра виросте до $285 млн. Акції Beyond Meat вже злетіли на тлі новин про штучні бургери в McDonald’s.

Beyond Meat виробляє не тільки начинку для бургерів, але і штучну курятину. В кінці серпня спробувати рослинні аналоги наггетсів і курячих крил могли відвідувачі одного з ресторанів KFC в Атланті, штат Джорджія. За новинкою вишикувалася черга, а весь запас був проданий за кілька годин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та був приватним шеф-кухарем таких відомих клієнтів як сер Пол Маккартні,...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.«3D-друк — наша основна технологія...

З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12

Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.Одна 28-грамова порція сиру містить...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Столітня компанія із Японії пече крекери із голів креветок та залишків лапші

Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо...

Вибір редактора
В продовження теми